Предвид снежната покривка, стелеща се върху пейзажа навън, наред с януарските температури, които се понижават с всеки изминал ден, не е никак чудно, че повечето улици на градовете у нас пустеят. Малко са хората, събрали достатъчно смелост да излязат от пределите на топлия си дом, освен ако, разбира се, не е по задължение. А и локдаун режимът, в който отново се намира страната ни, допълнително обезлюдява пътищата.

Да, но не такъв е случаят в слънчев Лисабон, където днес ще бъде 13 °C. Именно там в момента е Нора Недкова, която от няколко дни се наслаждава на красивата португалска столица. Макар носителката на титлата "Мис Плеймейт" за 2017 г. да не публикува снимки, които да останат за постоянно в профила ѝ, тя все пак качва 24-часови истории в платформата, чрез които показва на своите последователи красивите гледки от мястото.

Вижте снимки >>

Една от първите ѝ спирки бе кръговият площад "Маркиз де Помбал", на който се издига паметникът на Себастиао Жозе де Карвальо е Мело - един от най-известните министър-председатели на страната, изградил наново на Лисабон след голямото земетресение през 1755 г. Неговата фигура стои на върха на колона, поставила ръка върху лъв, считан за символ на властта, а погледът му е отправен към централната част на града. Основата на монумента е украсена с алегорични образи на политическите, образователните и селскостопанските реформи на Помбал.

По-късно блондинката се разходи по брега на река Тежу, където видя внушителният и прочут висящ мост "25-ти април", свързващ Лисабон с района Алмада. Съоръжението с дължина от 2277 метра, чието име е дадено в чест на Революцията на карамфилите, е открито през 1966 г. и често бива сравнявано с "Голдън Гейт" в Сан Франциско, САЩ. Причината е сходния им силует, който вероятно се дължи на факта, че и двата моста са построени от една и съща компания - American Bridge Company.

WINBET - победата е емоция, която си заслужава да бъде изживяна! (18+)

Не след дълго Недкова посети и Площадът на търговията, който е построен на мястото, където някога се е намирал Кралският дворец, разрушен при споменатото вече земетресение, случило се преди 266 години. Еротичният модел сподели в социалната мрежа кадри на триумфалната арка "Руа Аугуста", проектирана от архитекта Сантос де Карвальо, с която столицата отпразнува своето "възраждане", след природното бедстиве. На върха ѝ стоят статуи, изобразяващи няколко важни португалски фигури, например Вашку да Гама и, естествено, Маркиз Помбал.

Макар температурите на дестинацията, в която се намира Нора, да надвишават нашите, все пак вечерите там са достатъчно прохладни, за да я накарат да си облече яке и да сложи барета.

"Когато ви стегне шапката - купете си самолетен билет", написа тя в акаунта си преди да се отдаде на почивка, показвайки снимка на паспорта и бордната си карта.