Говорител на принц Хари разясни подробности относно участието му в предстоящото парти по случай рождения ден на неговия баща крал Чарлз lll.

През уикенда "The Sunday Times" съобщи, че кралят ще отпразнува 75-ия си рожден ден следващата седмица в Кларънс Хаус, а по-малкият му син "няма да пътува от Калифорния", където се премести през 2020 г. със съпругата си Меган Маркъл. Приближен на херцозите на Съсекс обаче каза пред сп. "People": "В отговор на заглавията в британските медии, не е имало контакт относно покана за предстоящия рожден ден на Негово Величество. Разочароващо е, че "Sunday Times" е отразил погрешно тази история".

Продължаващият разрив между Хари и семейството му се задълбочи след излизането на книгата му "Резервен" в началото на 2023 г. Въпреки това херцогът на Съсекс пътува до Великобритания през май, за да присъства на коронацията на баща си без съпругата си, която остана в Калифорния, за да отпразнува рождения ден на сина си, който се падаше в същия ден. Малко след церемонията по коронясването в Уестминстърското абатство принц Хари се отправи към летището, за да се прибере обратно в Америка.