Когато в края на декември м.г. стана ясно, че предаването на Николаос Цитиридис излиза в едномесечна ваканция, мнозина побързаха да заключат, че това всъщност е завоалиран начин, по който телевизията съобщава на своите зрители, че е взела решение да спре вечерното шоу на гърка. Тяхното преждевременно становище роди широкоразпространения слух, твърдящ, че водещият е получил еднопосочен билет към безкрайна почивка, далеч от работните му ангажименти на екран, и скоро няма да се завърне обратно в ефир.

Твърдението, обикалящо средите със скоростта на светлината, провокира bTV да направи официално изявление, с което не само успокои, но и увери своята аудитория, че още от 1-ви февруари т.г. стендъп комедиантът ще седне на своя стол в студиото и ще продължи да забавлява жителите на страната ни всяка делнична вечер.

Вижте кадъра >>

Преди броени часове обаче самият Николаос реши да се пошегува с мълвата, че е освободен от длъжност, като за целта се появи в центъра на столицата, стоейки в края на пешеходната зона на столичния булевард "Витоша", точно между входа на метростанцията и паметника на Алеко Константинов, с картонена табела в ръце, чийто надпис гласи: "Търся си работа".

В този миг, по пълна случайност покрай него минава певицата Поли Генова, която решава да заснеме с телефона си "оглеждащия се за нова служба" Цитиридис. Изображението, показващо стоящия на улицата водещ, се появи и в неговия личен Инстаграм профил.

"Профилна (снимка) за Linkedin", закачливо написа той към поста си, който развесели повече от 6 хил. души в социалната мрежа.

Разбира се, както се очаква, много от потребителите на платформата отговориха подобаващо на духовитостта му, служейки си с не по-малко хумор.

"Имаме нужда от гръцки преводач. Обади ми се", коментира Юлия Кулиш - съпругата на Деян Каменов, познат като Дидо от музикалната група "D2".

Макар че той надали би могъл напълно да ѝ помогне, при положение, че е наспуска Гърция още на 5-годишна възраст, когато с майка му се установяват в София. Това обаче не означава непременно, че изобщо не владее родната си реч и не би могъл да се оправи, ако реши да отскочи до южната ни съседка.

"Търся овчар, ако те интересува - пиши на лично. Добро заплащане, динамична работна среда, не се изискват специални умения", е друго остроумно предложение, което Николаос получи под публикацията си.

И докато една от почитателките му го насочи към Мис Тигрова, предполагайки, че тя навярно ще има нещо интересно, което да му предложи, интернет сензацията Радо Кузманов, добил популярност като мъжа с халата и плакатите покрай миналогодишните протести срещу правителството, му написа: "Взе ми хляба от ръцете".