Болницата, в която принцесата на Уелс, Кейт Мидълтън, бе приета за планирана коремна операция, започна разследване на един от служителите си, за когото се предполага, че е изнесъл лични данни на пресата без разрешение, съобщава изданието Radar.

"Това е сериозен пробив в сигурността и е невероятно вредно за болницата, като се има предвид безупречната й репутация при лечение на членове на кралското семейство." Твърди се, че принцесата и Дворецът са били уведомени за възможното нарушение. Високопоставени шефове се свързаха с тях веднага и увериха, че ще има пълно разследване", обясни вътрешен човек пред изданието.

"Целият медицински персонал е шокиран и разстроен от обвиненията и е много наранен от предположенията, че колега може да е отговорен за подобно нарушение на доверието и етиката", допълва още мъжът. Междувременно здравният министър на Великобритания Мария Коулфийлд обяви, че и полицията е уведомена за разследването. "Дали ще предприемат действия, зависи изцяло от тях", каза тя. "Човек може да си навлече много сериозни проблеми за разглеждане на медицински досиета, които не би трябвало да разглежда", каза още министърът в интервю.

Болницата е същата, в която крал Чарлз III прекара три нощи след операция на простатата. Това породи и слуховете, че в здравословните проблеми на кралското семейство може да има нещо повече, отколкото обществото знае.

Изданието The Mirror пък посочи, че представители на лондонската клиника отказали да коментират предполагаемото разследване и заявили, че "всички пациенти, независимо от техния статус, заслужават пълна неприкосновеност на личния живот и конфиденциалност по отношение на медицинската си информация".

Що се отнася до Мидълтън, тя също избягва коментарите, че отсъствието й от публичното пространство е свързано с предполагаема извънбрачна връзка на Уилям, проблеми с възстановяването й и други конспиративни теории. Междувременно Radar пише още: "Кралското семейство се опита да потуши клюките, като накара Мидълтън да излезе с Уилям през уикенда - но този ход се оказа ужасен, а мнозина твърдят, че жената до принца не е Кейт, а е поставено лице, за да заблуди широката общественост."