Някъде по света, в някое филмово училище, наистина трябва сериозно да се замислят и да включат в учебната си програма темата "Голият Брад Пит"... Имайки предвид всичките блокбастъри, в които актьорът сваля дрехите си, човек спокойно може да стигне до извода, че това очевидно е фундаментална част в изграждането на екранен образ в съвременното кино. Само си спомнете "Боен клуб", "Троя", "Гепи", "Съюзени" и редица други заглавия, сред които попада и съвсем скорошният "Имало едно време в Холивуд".

Вижте снимки на Брад >>

Единственото заключение, до което човек може да стигне, е: Този мъж определено знае как да се съблича пред камера. Всички са наясно с този факт... Е, явно без режисьора на последната лента с участието на Пит - Куентин Тарантино. В скорошното си участие като гост в подкаста на Ейми Шумър "3 Girls, 1 Keith", той говори за емблематичната сцена на деветата си продукция, в която 56-годишният актьор поправя антена на покрива на Рик Далтън, изигран от Леонардо ди Каприо.

Всъщност, широката публика е единодушна, че това е най-секси моментът в целия филм, даже в историята на кинематографското изкуство изобщо. За първото твърдение определено сме склонни да се съгласим, но за второто... Ами, като че ли и повече съблазнителност сме виждали. Нищо лично, Брад!

В интервюто си Куентин сподели, че се опитал да обясни на бившия съпруг на Анджелина Джоли как точно иска да остане само по дънки и колана с инструменти на талията.

"Беше забавно, тъй като Брад всъщност е срамежлив, когато въпросът опре до разголване на плът. В същото време той знае какво точно да направи. Казах му "И така, мисля си, че бъде добре да разкопчаеш жълтата хавайска риза копче по копче, след което да я захвърлиш настрана и да свалиш бялата тениска с надпис "Шампион". А той отвърна "Сериозно? Искаш да направя всичките тези глупости? Мисля просто да махна и двете отведнъж. Хайде", разказа режисьорът.

За щастие Тарантино притежава безпогрешен нюх, затова вместо да се ядоса и да наложи мнението си, той решава да се довери на артиста и да види какъв ще бъде резултатът. Така се ражда сцената, за която впоследствие всички говорят.

"Тогава си помислих: Добре, той определено знае какво иска публиката, така че млъкни и остави майсторът да си върши работата. Дори когато го накараш в бараката с инструменти да сложи кожени ръкавици, държейки жица в устата си, той е мачо - знае точно какво и кога да направи", коментира Куентин.