Тя е една истинска Diva. Има глас, визия, чар и желание да покори света. Тя е Прея, която успява да осъществи всичко, което си постави като цел. Винаги различна и винаги вярна на себе си, певицата ни разказва за новото си парче, за нови си албум и за всичко, което "готви" на сцената и извън нея.

Вижте снимки на Прея >>

Здравей, Прея! Радваме се, че си при нас, за да ни разкажеш за всичко ново - хубаво и още по-хубаво, което се случва около теб!

Прея: Здравейтеее! На мен също ми е изключително приятно, благодаря ви за поканата.

Моля те, знам, че ти е любимо, но кажи ни пак цялото си име. Всеки пък, когато си го споделяла, съм си мислела, че си точно като Пипи Дългото Чорапче с нейните много имена.

Прея: Пипилота ми е много любима, определено се припознавах в нея, може би, до голяма степен заради името. А именно: Прея - Ейрин - Комфорт Рекс Осасей.

Преди дни излезе новият ти сингъл "On The Line", с който казваш, че се връщаш към миналото. Какво стои зад това парче? Какво те вдъхнови за него?

Прея: "On The Line" е второто парче от предстоящия ми албум, а по-голямата част от него е своеобразна изповед на тийн Прея, нейни чувства и емоции, неща, които е искала да каже, но, да речем, не е имала подходящите изразни средства за това. В случая, се разказва за проблеми в комуникацията между двама души и за различия в очакванията им. Лирическата героиня е искрена и доверчива, но това не и пречи да пази достойнството си.

Има ли често в живота ти хора, които те държат "on the line", карайки те да чакаш и да се надяваш?

Прея: Все по-малко, точно защото съм се научила да им давам да разберат, че времето ми е ценно, както пея в песента. Но в миналото определено изпадах в доста подобни ситуации, което си е и главното вдъхновение за парчето.

Снимка: Иван Христов

Ти търпелив човек ли си?

Прея: Все повече, но, генерално, има лека припряност в природата ми. Само че се опитвам целенасочено да тренирам търпението си, мисля, че ми се получава, а и определено ми помага много.

Мъжете често обичат да постъпват така. Споделяш ли това мнение от личен опит?

Прея: Да! Жените също често го правят, но, въпреки това, си е отличителна мъжка черта. Тотално е от личен опит, а и, както си и знаех, много други дами ми споделиха, че тотално се припознават в образа на лирическата героиня.

Какво се случва с Прея отвъд музиката? Кой е човекът, който винаги е на линия за теб, изслушва те и те вдъхновява?

Прея: До голяма степен, музиката е главното, което се случва с мен. Артистът Прея и личността Прея са абсолютно един и същ човек. Музиката е и това, което ме събра с моя любим Евден, който е моята опора, муза, той винаги ме изслушва и ме подкрепя, личният ми hype man.

Прея и Евден

Снимка: Георги Казаков за #URBN

Знам, че много обичаш да готвиш. Какво и за кого сготви последно?

Прея: Обожавам да готвя, но напоследък имам много малко време да го правя. През уикендите успявам да се развихря в кухнята. Последно приготвих вечеря за мен и Ечи, разбира се, не беше нещо невероятно, но беше много вкусна и красива - телешки кюфтенца със сушени домати и пюре от грах, а за десерт - нисковъглехидратен кокосов десерт.

Ти несъмнено притежаваш таланта и визията на международна звезда. Вярваш ли, че това ще ти се случи, че ще си пробиеш път на международната сцена? Особено след това, което се случи тази година с българската актриса Мария Бакалова, която се бори за "Оскар". Мечтаеш ли за момента, в който Прея се бори за "Грами"?

Прея: О, толкова се радвам, че така смятате, защото именно това е и ултимативната ми цел. Абсолютно вярвам, че е възможно и точно натам съм се устремила, а тазгодишните успехи на Мария Бакалова само ме вдъхновиха и ме обнадеждиха още повече.

Снимка: Драгомир Димчев

Сблъсквала ли си се някога с расизъм и неприятно отношение в България? Преди време влязохте в противоречие със Здравко от дует "Ритон" и наскоро стана ясно, че ти не си му простила за коментарите му, докато ти беше участник в "Музикална академия"? Има ли нещо, което искаш да кажеш по този въпрос, нещо, което е останало неизяснено и те тревожи все още?

Прея: Сблъсквала съм се немалко пъти, но аз съм по-скоро човек, който предпочита да се фокусира върху приятните неща, така че вече оставям тази тема в миналото.

Каква музика искаш да правиш в бъдеще, Прея?

Прея: Искам да правя качествена музика, която вдъхновява, понякога променя животи и помага на хората да се справят с трудни моменти, а понякога просто ги забавлява. Искам да правя музика, с която да обиколя света, която да остави следа и да живее дълго след мен.

Снимка: Иван Христов

Какво си пожелаваш да ти се случи в най-близко бъдеще? Независимо дали става въпрос за музика, или за личния ти живот.

Прея: Пожелавам си аз и близките ми да сме здрави, щастливи и да се чувстваме пълноценни. Вярвам, че така сме способни на всичко и каквито и премеждия да се появят, ще ги преодолеем с лекота. Изключително много ми липсва пътуването, посещаването на концерти, както и, разбира се, участието в тях, така че си пожелавам в най-близко бъдеще да имаме тази свобода.