Ар енд Би певецът и носител на "Грами" R. Kelly бе арестуван за неплащане на издръжка в размер на 161 000 щатски долара за трите му деца, както твърди тяхната майка и бивша съпруга на певеца - Андреа Ли.

В сряда музикантът беше задържан, когато се яви по делото във връзка с неплащане на сумата, която трябвало да послужи при отглеждането на Джоан, Джей и Робърт, които са на 21, 19 и 17 години, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

52-годишният певец е отведен в затвора на окръг Кук в Чикаго.

Той трябва да заплати сумата преди 13 март, за когато е насрочено следващото заседание по делото. Това е вторият арест за Кели през последните две седмици. На 22 февруари той бе задържан по обвинение за извършване на 10 сексуални посегателства срещу четири лица, три от които ненавършили пълнолетие.

Часове преди ареста, изпълнителят на хитовете "I Believe I Can Fly" и "Ignition" заяви в интервю по американската телевизия Си Би Ес, че не е извършвал деянията, за които е обвинен.

"Опитвам се да имам връзка с децата си и не успявам! Всички вие просто не искате да повярвате в истината. Всички вие не искате да вярвате. Това не е вярно! Това е безсмислено! Защо трябва да държа в подчинение тези жени! Техните майки и бащи ми казаха: ще разбием кариерата ти," каза Кели в същото интервю. Той обвини родителите на една от потърпевшите - 23-годишната Джослин Савидж, че са му "продали" дъщеря си.