Докато редица български популярни лица подкрепят кампанията "Родното море не е демоде", споделяйки свои снимки от нашите плажове, има хора, които предпочитат през летния сезон да посетят други брегове. Такова е решението и на актьорската двойка - Радина Кърджилова и Деян Донков, които избраха да прекарат първите дни от месец август на гръцки остров.

Вижте снимки >>

Преди броени часове носителката на награда "Аскеер" сподели снимки в официалната си Инстаграм страница от о-в Лемнос, на които се вижда, че с тях е и 3-годишният ѝ син Христо.

Лемнос е осмият по големина остров на южната ни съседка, намиращ се в северната част на Егейско море. Според легендите, някога той бил посветен на древногръцкия бог Хефест - покровител на огъня. Митовете гласят, че майка му Хера го хвърлила от Олимп на земята и той паднал на Лемнос. Името на острова се открива и в Омировата "Илиада", заради близкото му разположение до историческия град Троя.

Благодарение на сравнително късното си туристическо развитие, започнало през последните 30 г., мястото е запазило облика си и примамва посетителите с дивия пейзаж.

По голяма вероятност именно това е привлякло Кърджилова и Донков, понеже актрисата споделя в социалната мрежа кадри и на недокосната от човешка ръка плажна ивица.