Канадският рапър Тори Ланес ще бъде изправен пред съда за стрелбата срещу хип-хоп певицата Меган дъ Стелиън след пиянско парти в Холивуд Това е постановил съд в Лос Анджелис във вторник.

Изпълнителката се вози в кола заедно с Тори Ланес по време на инцидента през юни 2020 г. Двамата се връщат от парти, организирано от Кайли Дженър, когато се спречкват.

Според разказа на следовател пред съда тя пожелала да слезе от автомобила. Тогава Тори Ланес изкрещял обида по неин адрес, преди да я простреля в краката с пистолет. Ранена и кървяща, певицата паднала на земята и започнала да пълзи към близка къща.

Канадският рапър, който твърди, че в онази нощ е бил пиян, след това се е извинил и е предложил да я придружи до дома ѝ. Певицата впоследствие е заявила пред следователите, че той ѝ е предложил пари, за да мълчи за инцидента.

Изпълнителката, която първоначално не е искала да разгласява случая, е била хоспитализирана и лекарите са извадили няколко куршума от нея. Меган е казала на полицията, че в крака ѝ са останали части от тях и че все още изпитва болка, когато носи определени модели обувки.

Меган дъ Сталиън

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

На мястото на инцидента следователите са открили четири гилзи.

Двадесет и девет годишният Тори Ланес, чието истинско име е Дейстар Питърсън, твърди, че е невинен. Понастоящем освободен под гаранция, той е обвинен в нападение с полуавтоматично оръжие и носене на нерегистрирано огнестрелно оръжие, предава БТА. Ако бъде признат за виновен, музикантът може да получи над 22 години затвор.

Тори Ланес

Снимка: Getty Images