Макар пластичните операции да се срещат и в Холивуд, те далеч не са често явление в Меката на киното, тъй като на тях определено не се гледа с добро око. Напротив, индустрията често наказва известните личности, променили драстично външния си вид. Както се случи със звездата от вечната класика "Мръсни танци" - Дженифър Грей, чиято кариера приключи в мига, когато тя реши да промени формата на носа с помощта на хирург.

Оттогава, въпреки огромния успех на лентата, в която си партнира с Патрик Суейзи, предложенията за работа към нея драстично намаляха, а за над трите десетилетия, откакто излезе лентата, тя не се е снимала в нито едно нашумяло заглавие. Да, режисьорите сякаш зачекнаха с дебела черта името ѝ от списъците и така най-голямото ѝ постижение в професионален план като че ли завинаги ще остане именно ролята на Франсис "Бейби" Хаусман, която никога няма да може да надскочи...

Вижте снимки на Рийз >>

Поради тази причина повечето американски знаменитости, чиято работа редовно ги поставя пред обектива на камерата, предпочитат да запазят своите малки несъвършенства, превърнали се в техни отличителни черти. Към днешна дата, благодарение на злополучния опит на някои от колегите си, те много добре знаят, че ако ги отстранят, отказвайки се от индивидуалността си, ще съжалят, че са го сторили. Тогава тежките врати на шоубизнеса, които навремето са отворили с много положени усилия, просто ще се затворят пред тях, без обратен път назад.

Въпреки всичко написано дотук обаче, дори суровият свят на киното позволява някои малки хитрини на онези популярни лица, които искат да остареят естествено. Предвид факта, че те трябва да поддържат безупречен имидж на всяка възраст, след определени години образът на повечето от тях преминава през обработката на добрия стар "Photoshop" за професионалните фотосесии, които се отпечатват в различните списания. Последният пример за това са кадрите на Рийз Уидърспуун, публикувани в новия брой на "InStyle".

Блондинката, превърнала цвета на косата си в цяла професия, както гласи заглавието на една от продукциите с нейно участие, изглежда наистина страхотно на корицата на изданието, но някои от почитателите ѝ отбелязаха, че макар да ѝ се възхищават, тя не изглежда точно така, както на първата страница, която краси. Нещо повече, част от тях дори коментираха, че първоначално не са успели да я разпознаят, като са им били необходими няколко секунди, за да установят, че това е същата жена, която в момента всеки петък гледат в хитовия сериал на Apple "The Morning Show".

И наистина, никой не може да отрече, че бившата съпруга на Райън Филип и до днес е една от най-привлекателните дами както на малкия, така и на големия екран, но колкото и младолика да е тя, със сигурност не прилича на восъчната фигура, в която са я превърнали фотографите. Интересно е, че една от темите на интервюто с нея, поместено на страниците на "InStyle", е именно добре поддържания ѝ вид. В разговора тя казва, че за нея най-хубавият комплимент е, когато я сбъркат с нейната 22-годишна дъщеря Ава, която е наследила нейните красиви черти, превръщащи я в абсолютно копие на актрисата.

Уидърспуун сподели, че неведнъж се е случвало техни познати да я помислят за наследницата ѝ, наричайки я с нейното име. Тя не крие, че тези неволни грешки я карат да се усмихва, понеже по този начин се чувства млада.