Робърт де Ниро призна, че "не се занимава с тежката работа", когато става въпрос за отглеждането на най-малката му дъщеря, която е едва на шест месеца. Вместо това тази отговорност хвърля върху партньорката си, съобщава "Daily Mail".

80-годишният актьор и 35 години по-младата от него Тифани Чен, посрещнаха първото си дете заедно през април и така Робърт стана баща за седми път. Пред "The Guardian" той заяви: "Да имаш толкова деца не става по-лесно. Каквото, такова. Всичко е наред. Не вдигам тежко. Но подкрепям приятелката си, тя върши останалата работа. Получаваме и помощ, което е важно."

Робърт сподели, че все още се наслаждава на бащинството, като призна пред изданието: "С бебе е по-различно. Останалите ми деца са големи, както и моите внуци. Всичко е различно." По време на интервюто актьорът също призна, че надеждите му за бъдещето включват и това "да живее още дълго". "Мисля за смъртта, но гледам да се наслаждавам на времето, което имам - да бъда с децата си."

По отношение на това как се е променил, Де Ниро смята, че с времето човек става по-уравновесен и има съзнание за определени неща в живота. "Невероятно е, но съм много щастлив от това", допълни.

Впрочем малко след като новината за най-новото попълнение в семейството му излезе наяве, актьорът каза пред изданието "Page Six", че детето е "планирано".