Робърт де Ниро заяви, че никога няма да приеме да се превъплъти на екран в образа на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, тъй като "не вижда нищо добро" в него, предаде ДПА.

80-годишният холивудски актьор говори за предстоящите президентски избори в САЩ и защо не би искал Тръмп отново да стане президент в предаването по НВО "В реално време", чийто водещ е комикът Бил Мар.

Бизнесменът е основен кандидат за номинацията за Белия дом на Републиканската партия през 2024 г. и на практика остана без съперници, след като бившият посланик в ООН Ники Хейли се оттегли от надпреварата, припомня ДПА, цитирана от БТА.

"Байдън срещу Тръмп. Искаме ли да обитаваме свят, в който... Да ни е приятно, или да живеем в кошмар...", попита актьорът. "Гласувайте за Тръмп и ще получите кошмар, гласувайте за Байдън и ще се върнем към нормалността", заяви в ефир Робърт де Ниро.

"Не искам да се чувствам отново аз, а и много от нас, както след изборите през 2016 г. Не можехме да повярваме какво се е случило. Този човек е пълно чудовище", сподели мнението си актьорът.

Той добави: "Никога не бих го изиграл като актьор, защото не виждам нищо добро в него. Нищо. Абсолютно нищо."

Де Ниро често критикува Тръмп и двамата влизаха в конфликт, припомня ДПА. През 2020 г. двукратният носител на награда "Оскар" заяви, че на Тръмп "не му пука" колко хора ще починат от новия коронавирус.

Тръмп пък нарече Де Ниро "индивид с много нисък коефициент на интелигентност".