"Moving On" подава нова доза Рут ‒ такава, каквато я харесваме: безгрижна и безгранично талантлива.

Песента пристига след международния успех на "Kiss My Attitude" и представянето на певицата в South by Southwest в САЩ като единствения участник от България.

Парчето отключва горещите месеци, за да напомни, че очарованието на живота може да бъде споделено в невинна лятна забежка, след която просто сменяш посоката на чувствата.

Актьорското решение в сюжета е представено от Зуи Хашмонай, който явно следва стъпките на знаменитата си майка ‒ актрисата Касиел Ноа Ашер. Зуи и Рут забъркват романтичен сюжет, а очевидната химия помежду им е запечатана майсторски в кадрите на режисьора Мартин Бисеров.

Мартин и Рут работят за пръв път заедно, за разлика от останалите в творческия екип.

Снимка: Мартин Бисеров

Музиката на Moving On е композиторското виждане на звездния тандем Георги Линев-Kan Wakan и Рейчъл Роу. Двамата за втори път "произвеждат" хит за Рут след работата им по великолепната Oceans.

Текстът е създаден от Рейчъл, като в думите сякаш е скрита пророческа магия, защото: "Рейчъл винаги пише песни, които ми се сбъдват лично ‒ споделя Рут. ‒ В текста на Moving On е запечатано посланието за това, че каквото и да се случи, продължаваш живота си напред. Така че, признавам ‒ това е песен, която е свързана с нов етап от живота ми".

Остава да гадаем каква е посоката, която поема Рут Колева

Снимка: Мартин Бисеров