Рут Колева е първият български артист, подписал договор с третата по големина звукозаписна компания на планетата. Новият ѝ сингъл "Superpower" излезе във всички дигитални платформи, издаван от "Орфей Мюзик"и... "Warner Musiс".

От години българският музикален лейбъл "Орфей Мюзик" работи и полага усилия за привличане на вниманието на световната музикална индустрия към дарованията на родната ни сцена. Най-накрая това стана факт! Чрез невероятната си дарба, харизма и професионализъм Рут Колева прави първата крачка и проправя пътя на родния талант към световна реализация.

Вижте снимки на Рут >>

По повод международната премиера на "Superpower" певицата сподели:

"Чувството да подпишеш договор с подобрен лейбъл е наистина невероятно нещо, за което съм мечтала от много години, но на този етап от живота си чувствам, че това е важно не само за мен, а и защото може да отвори врати за много други млади изпълнители, които да последват примера. Всичко това се дължи на страхотната работа на нашия екип от "Орфей Мюзик", които сбъднаха тази моя мечта и са неразделна част от всичко, което тепърва ще реализираме с "Warner".

Изключителната новина пристига визуално подкрепена с корица на Рут Колева за сп. "ELLE" и зашеметяващи кадри на фотографа Никола Борисов между страниците. Договорът с "Warner Music" е логичната стъпка за българката след успеха ѝ на световния музикален пазар като независим артист. През последните години тя придоби международна слава с разпродадени концерти в Азия, представянето ѝ като единствен участник от България в музикалната програма на "South by Southwest-conference&festivals" или ротацията ѝ в най-авторитетните музикални платформи в Европа и САЩ. Великолепният Марк Ронсън не скри възхищението си от нея, а многохилядната армия от фенове в социалните мрежи подкрепя всяка нейна стъпка.

С международно участие е и последният сингъл на Рут Колева "SUPERPOWER"

Песента е продуцирана от Декстър Рандал, работил с Кендрик Ламар, Мери Джей Блайдж, Fifth Harmony. Парчето напълно разгръща потенциала на Рут, подготвяйки почвата за това, което със сигурност ще бъде дълга и плодотворна кариера.

Видеото към него е на Георги Пеев, който режисира "All The Guys" и "Wassup", издадени от "Орфей Мюзик", официален лицензиант на "Warner Music" за България.

Песента е изградена около омагьосваща, но минималистична продукция, която фокусира към неустоимия глас на Колева. Уверена и същевременно уязвима, тя предава посланието си за любов към себе си, по нейния дълбоко въздействащ начин. Рут кани слушателите в дълбините на съзнанието си и не премълчава нищо. Характерният за нея дрезгав шепот придава сладост на куплетите, изграждайки очакването за въздействащия припев.