Съд в Ню Йорк оневини актьора Кевин Спейси по дело за сексуални посегателства, предаде ДПА.

Обвинението беше повдигнато от актьора Антъни Рап, който твърдеше, че през 1986 г., когато е бил 14-годишен, е станал жертва на сексуален тормоз. По думите му Спейси се е опитал да го съблазни на парти в Манхатън преди 36 години, и поиска 40 милиона долара за нанесени вреди. По онова време бъдещата холивудска звезда е била на 26.

Случаят стана публично достояние през октомври 2017 г. - в самото начало на движението "Аз също" (#MeToo) срещу сексуалното насилие. След това още много мъже обвиниха Кевин Спейси в посегателства и той изпадна в немилост.

Двукратният носител на "Оскар" отрича всички обвинения срещу себе си.

Процесът срещу Кевин Спейси започна на 6 октомври и продължи точно две седмици. 12-членното жури го оправда след по-малко от два часа обсъждания, допълва БТА.

63-годишният Спейси печели най-престижната награда в света на "Седмото изкуство" два пъти - за най-добра поддържаща роля във филма "Обичайните заподозрени" през 1995 г. и за най-добър актьор за "Американски прелести" три години по-късно. Той се снима и в "Къща от карти", но бе изключен от хитовия сериал заради обвиненията в сексуални посегателства.