Човечеството може и да стои затворено по домовете си, докато животът временно е "на пауза", но очевидно за съдебните дела няма почивка.

В момента срещу една от най-обичаните звезди на нашето време - Дженифър Лопес, е заведен иск на стойност 150 хиляди долара, а причината е, че тя публикувала своя снимка в социалната мрежа, без позволението на фотографа, който я е заснел. На въпросния кадър латино дивата е облечена като героинята си от хитовия сериал "Нюанси синьо" - детектив Харли Сантос, а фотографията е качена в официалния профил на Лопес в Инстаграм на 22 юни 2017 година, пише E!News.

Вижте снимки на Джей Ло >>

Според съдебните документи, фотографът Стив Сандс е направил оригиналното изображение и сега иска от певицата и актриса финансово обезщетение за нарушаването на авторските му права.

"Случаят е типичен пример за това как известните личности използват труда на фотографите, без да искат разрешение за публикуването им в социалната мрежа. Броят на харесванията, които дадена снимка получава, в комбинация с броя на последователите на акаунта им, е инструмент за комерсиализиране на публикациите им", казва адвокатът Ричард Либовиц, завел иска срещу холивудската звезда.

Това не е първият път, в който срещу изпълнителката на "Love Don"t Cost a Thing" се води дело заради фотография. През 2017 година тя бе дадена на съд за същата сума, понеже бе качила като история в Инстаграм общ кадър с Алекс Родригес, на който двамата се държат за ръце.

Междувременно Лопес и годеникът ѝ искат да купят отбора по бейзбол "New York Mets". Според сп. "Variety" двамата са се обърнали към банката "JPMorgan Chase", която да им помогне в начинанието. Към днешна дата "New York Mets", чиято стойност възлиза на 2.6 млрд. долара, все още са собственост на фамилия Уилпон, която по-рано бе в преговори с милиардера Стив Коен, известен като "Кралят на хедж фондовете". В крайна сметка сделката пропадна и даде шанс на звездата двойка да се "включи в играта".

"Variety" съобщава, че състоянието на бъдещите съпрузи е приблизително 700 милиона долара, така че ще им е необходима малко помощ за финализирането на евентуалния договор. Не е рядкост обаче знаменитостите да купуват миноритарен дял в професионален спортен отбор. Бившият съотборник на Родригес - Дерек Джетър, направи това с "Miami Marlins". Той притежава 4% от тима и се справя успешно с всички бизнес и бейзболни операции.

Родигес можеше да подпише с "Mets" още през 2000 г., но вместо това той предпочете да сключи сделка за 252 млн. долара с "Texas Rangers". По-късно той спечели Световните серии с екипа на "New York Yankees".