"Чудя се дали да раждам в България! Нямало пари за малките, нямало места в детските градини, нямало пари за нищо... Е, кажете ми – върнах се в България, ОК... Кажете ми вие вече защо?“, попита иронично приятелите си в социалната мрежа певицата, цитирана от Bliasak.bg.

Вижте снимки на Сани Алекса >>

Освен анализ на личните си подбуди да се завърне в страната, Алекса направи и равносметка на музикалната култура на българина. „Приятели, на помощ! Прибрах се в България, защото знаех какво исках да правя за себе си, за България, за бъдещето си, за музиката, за най-важното – нашите деца! Но вече не съм много сигурна. Музиката – да, слава на бога не е само чалга! Криско, Мария Илиева, Играта и Лео, Лора, Бобо, Орлин, Графа, Ангел и Моисей, Рафи, Боги, Михаела, моято любим приятел Big Sha и много други направиха така, че да се гордеем с нас самите! Нямам нищо против хората, които пеят каквато и да е друга музика, познавам много от поп фолк певците и повярвайте ми – те са мноооого готини хора, но все пак не това трябва децата ни да слушат. Музиката и филмите ни се теглят нелегално... Уауу... Е, как да успеем?", възкликна Саня.

Участничката в българското издание на X Factor в продължение на 10 години е живяла и пяла в цяла Европа и въпреки че в България имала покана да стане попфолк изпълнител, тя била категорична, че иска да се занимава със соул и R’n’B.