Съпругът на Салма Хайек, френският милиардер Франсоа-Анри Пино, е на финалната права от преговорите да закупи мажоритарен дял от най-голямата агенция за таланти от света на оубизнеа и спорта отвъд океана "CAA". Ако мега сделката, която е в размер на 7 млрд. долара се осъществи, мексиканката ще се окаже в доста интересната ситуация да работи за съпруга си, тъй като тя също е сред звездите, които са част от портфолиото на агенцията.

"CAA" е от най-влиятелните агенции, като сред клиентите им са някои от топ имената в развлекателната индустрия като Том Ханкс, Стивън Спилбърг, Ариана Гранде, Бионсе и много други.

Преговорите за продажбата съвпадат с мащабната стачка на холивудските актьори срещу студиата, които се присъдиниха към филмовите и телевизионните сценаристи, които  се бунтуващи се срещу ниското заплащане в индустрията още от месец май. Подобен мащабен протест не се е случвал в Холивуд от 1960 г.

Компанията на Пино, Kering Group, е един от най-големите конгломерати за луксозни стоки в света, в която са брандове като Saint Laurent, Balenciaga, Bottega Veneta и Alexander McQueen. Самият той е определян като един от най-богатите хора в света, с лично състояние от 41,7 млрд. долара.

Франсоа е добре известен в Холивуд и заради брака си със Салма, с която е заедно от 14 години и имат дъщеря Валентина. Бизнесменът е баща на още три деца - син и дъщеря от първия си брак, както и 16-годишен син Аугустин, от аферата си със супермодела Линда Еванджелиста.