Едва преди няколко дни се разбра, че причината, поради която Алекс и Даниел Петканови са решили да обърнат гръб на публичните изяви и интернет за неопределено време, е, че двамата са се подложили на ринопластика в Турция. В последния ден на миналия месец семейството официално сложи край на догадките, разкривайки на какво точно се дължи спонтанната им почивка от всички ангажименти.

Тогава всеки от тях се завърна в социалните мрежи колкото да качи изображения, направени след разкрасителната процедура, на които лицата им все още са подути, а на носовете си имат лепенки. В поста си те разкриха, че всичко е започнало още преди една година, когато са тръгнали да търсят лекар, на когото да се доверят. Като всяка голяма промяна обаче, и тази не се прие еднозначно от последователите на съпрузите във виртуалното пространство, изписали най-различни коментари под публикацията им, голяма част от които - неодобрителни.

Вижте снимки >>

Въпреки че Лудия репортер и половинката му се оттеглиха от платформите за комуникация, те все пак продължават да държат в течение своите почитатели, разкривайки им всяка своя стъпка по пътя към желаната трансформация, посредством клипове, които споделят в своя YouTube канал. И макар да уточняват, че крайния резултат ще бъде ясен чак след няколко месеца, в първото видео от поредицата им "Ринопластика" се вижда как би трябвало да изглеждат носовете им след възстановителния процес приключи. В него зрителят може да види първата им среща със специалиста в Истанбул, извършил впоследствие пластичната операция, който предварително им показва техните нови визии с помощта на компютърна програма, доближаваща се до добре познатата на всички Photoshop.

Снимка: Официален профил в Instagram

Клипът завършва с кадри от следващия епизод, разкриващи за части от секундата носа на модела след интервенцията, за който тя изрично е казала преди да влезе в операционната, че не иска да бъде чип, подобно на тези на певиците в поп фолк жанра, подложили се на същата процедура, а просто да се премахне гърбицата ѝ. Всъщност точно това иска и мъжът ѝ, който уточни в личния си Инстаграм профил, че мотива да промени лика си не е свързан със здравословен проблем, а понеже просто не е харесвал носа си.

"Направих тази стъпка не заради крива преграда или друга здравословна причина, а защото просто не си харесвах носа! Беше голям и с гърбица и не бих казал, че ми е бил комплекс, защото човек свиква да гледа образа в огледалото, и защото като мъж съм се надявам, че "красотата" не е от "задължителните" качества и съм се стараел да наблягам на други по-силни черти в себе си. Но не бих отрекъл, че е имало много моменти, в които съм си мечтаел да имам по-правилни пропорции.

Снимка: Стопкадър YouTube

Не мислете, че е било лесно решение - дори напротив. Това какво ще кажат близките, а също и непознатите, ме е разколебавало неведнъж, но в крайна сметка си казах, че не го правя за другите, а за себе си", написа той.