Шакира и Пике са от онези двойки, на които им е писано да бъдат заедно, а тяхната връзка е доказателство, че истинската любов може да оцелее дори и под ярките светлини на прожекторите в безпощадните среди на шоубизнеса - там, където много други се провалят. Редица неща свързват певицата и футболистът, включително и този ден, на който и двамата са родени, но с точно 10 години разлика...

Вижте снимки >>

Днес, 2 февруари, изпълнителката на "My Hips Don"t Lie" навършва 43 г., а спортистът - 33 г. Още едно съвпадение е, че сега - през 2020 г., те празнуват 10 години, откакто се запознават.

За да почетем тройния им празник, нека си припомним как започна всичко между тях.

Началото

Шакира Исабел Мебарак Рипол е родена в Баранкиля, Колумбия, в семейството на Нидия и Уилям. Майка ѝ е колумбийка, а баща ѝ - ливанец, който има още осем деца от предишния си брак. От малка Шакира се увлича по музиката, а на 13 г. вече има издаден албум. За съжаление той не постига значителен успех, а след като и вторият споделя същата участ, тя решава да се насочи към актьорството. Получава роля в колумбийски тв сериал, но бързо разбира, че е направила грешен избор и отново се връща към първоначалната си страст. Три албума по-късно блондинката най-после прави своя голям пробив на световната сцена, като през 2002 г. трудно може да се намери някой, който да не си тананика песента ѝ "Whenever, Whenever".

Жерар Пике е роден в Барселона, Испания, в семейството на Хуан и Монсерат. Баща му е бизнесмен, а майка му - директор на престижна болница. Той е първородното дете на двойката, която има още един син, носещ името Марк. Бъдещето на Жерар сякаш е предначертано още от самото начало, понеже неговият дядо Амадор Бернабеу е бивш вицепрезидент на ФК Барселона, така че за никого не изненада, когато Пике се насочва към футбола.

И въпреки че всеки от тях се ражда на различен континент и се развива в отделна сфера, съдбата намира начин да ги събере.

Срещата

"Мисля, че ако човек може да докаже съществуването на Бог, то той може да го стори единствено чрез любовта. Аз бях загубила вярата си за известно време, което бе наистина тежък период за мен, понеже винаги съм била религиозна. В продължение на години не усещах любов и започнах да подлагам на съмнение съществуването на Господ. Изведнъж обаче срещнах Жерар и сякаш слънцето изгря наново", казва в свое интервю Шакира.

Няма да е никак преувеличено да се каже, че любовта им пламва от пръв поглед. Те се срещат през 2010 г. на снимките на видео клипа към песента "Waka, Waka", която бе официалния химн на Световното първенство по футбол в ЮАР. Когато я вижда, спортистът не се поколебава дори за миг, като намира начин да я заговори и да вземе телефонния ѝ номер.

Шакира отпътува за Африка няколко седмици преди да започне първенството, за да може да се подготви за церемонията по откриването му. Скоро след пристигането ѝ, спортистът решава да се свърже с нея.

"Вичко започна, когато реших да ѝ пиша съобщение, с което да я попитам как е времето там. Беше глупав въпрос, който заслужаваше отговор от рода на: "Вземи си яке", но тя започна редовно да ме информира за промените в климата. В един момент ѝ казах, че ще спечелим състезанието, за да я видя отново на финала, когато тя щеше повторно да пее", разказа Пике през 2016 г.

Е, Испания не само си проправя път до последния мач, но и печели световната купа, така че, колкото и чудно да изглежда, футболистът успява да удържи на думата си.

Криеница

Макар романсът им да започва още в ЮАР, двамата предпочитат да запазят любовта си далеч от медийното пространство и крият връзката си от света в продължение на почти една година.

Нещата се променят през месец май 2011 г., по време на концерт на изпълнителката, който се състои в Барселона. Тогава Жерар не издържа и се качва на сцената при нея, а тя го притегля в силна прегръдка пред очите на цялата публика. По-късно биват забелязани да се целуват зад кулисите, което допълнително разпалва слуховете за техните взаимоотношения.

Снимка: Скрийншот Yahoo

След случилото се, Шакира преценява, че няма смисъл да продължават да отричат, затова публикува тяхна обща снимка в мрежата, придружена от надпис на испански, гласящ: "Представям ви моето слънчице".

Милан Пике Мебарак

През септември 2012 г. певицата обявява в своя официален сайт, че е бременна.

"Както някои от вас вече знаят, с Жерар сме в щастливо очакване на първото си дете. В момента решихме да дадем приоритет на този уникален момент в нашия живот", пише тя.

На 22 януари 2013 г. тя дава живот на Милан Пике Мебарак.

Шакира, Жерар Пике и Милан

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"На славянски името означава "добър", "любящ" и "милостив", на древноримски - "нетърпелив", а на санскирт - "обединяващ", обясни Шакира в личната си страница, след като разкри как са кръстили първородния си син.

Любов без брак

През 2014 г., три години след старта на връзката им, колумбийката дава дълго интервю за списание "Glamour", в което е запитана дали двамата обмислят да минат под венчилото. Отрицателният отговор идва моментално.

"Ние вече имаме всичко, което е от значение - съюз, любов и дете. Бракът няма да промени нищо от това, но ако някога реша да се омъжа, то ще бъде за Жерар", казва Шакира пред изданието.

Син №2

Макар откровено да заявява, че не е готова да мине под венчилото, по-късно през същата година Шакира доказва, че това далеч не е пречка за тяхното семейство, понеже то е на път да се разрасне. В общо интервю за "Cosmopolitan Mexico" двамата обявяват, че повторно ще стават родители и разкриват, че отново очакват момче.

На 29 януари 2015 г. тя ражда Саша Пике Мебарак.

Жерар Пике със сина си Саша

Снимка: Официален профил в Instagram

"Името Саша е с руски и гръцки произход и означава "защитник на човечеството" и "войн", написа тогава тя в своя Инстаграм профил.

Две години по-късно тя разкри какво е да бъдеш майка на две момчета.

"Преди бях център на собствения си свят, а сега кръжа като сателит около този на децата си. Това е най-трудната работа, която съм имала", признава тя.

Възпята любов

През 2017 г. Шакира пусна песента си "Me Enamoré" от своя албум "El Dorado". Заглавието на парчето се превежда "Чувствам се влюбена" и е посветена, разбира се, на Жерар. В текста тя пее как първо се е влюбила в устните и брадата му, но също така обяснява как са създали семейство и за страстта между тях, която не угасва.

Твърдо "Не"

Наскоро двойката даде общо видео интервю, в което певицата заяви, че в самото начало, когато е срещнала Пике, изобщо не е имала представа кой е той.

"По онова време не бях фен на футбола, така че не го разпознах, но си помислих, че е хубав", обяснява през смях.

И въпреки че връзката им наближава своето десетилетие, изпълнителката все още не е готова двамата официално да разменят клетви.

"Ако трябва да съм честна, бракът наистина ме плаши. Не желая той да ме вижда като съпруга. Предпочитам да гледа на мен като на свое гадже и любовница. Искам да бъде в напрежение, да мисли, че всичко е възможно в зависимост от поведението", признава тя.

Но тяхната любов няма нужда от Менделсон, за да гори силно.