Шон Конъри ще се "завърне" у дома - част от праха на легендарния актьор ще бъде разпръснат в родната му Шотландия, пише сп. "Пийпъл".

Конъри, прочул се ролята на първия екран Джеймс Бонд, почина в съня си на 90-годишна възраст на 31 октомври в дома си на Бахамите. До него в последните мигове беше съпругата му Мишелин Рокбрюн, която впоследствие разкри, че легендарният шотландски актьор от няколко години е страдал от деменция.

Сега вдовицата споделя, че съобразно последната воля на Шон Конъри част от праха му ще бъде разпръснат в родната му Шотлания, а останалата - на Бахамите.

"Той искаше прахът му да бъде разпръснат на Бахамите и също в родината му", споделя 91-годишната вдовица.

Мишелин Рокбрюн допълва, че това ще се случи, когато е възможно и безопасно да се пътува отново с оглед на ограничителните мерки заради коронавирусната пандемия.

"Искаме и се надяваме да организираме и възпоменателна служба в Шотландия, но не можем да кажем кога точно ще имаме тази възможност", казва тя.

Рокбрюн разкрива също, че Шон Конъри ще бъде кремиран на частна служба на Карибския остров и прахът му ще бъде съхранен, докато се отвори възможност за пътуване до Шотландия.