Носителят на "Оскар" Том Ханкс, който преболедува заедно със съпругата си Covid-19, заяви, че не изпитва особено уважение към хората, които отказват да спазват защитните мерки срещу новия коронавирус.

Актьорът и половинката му Рита Уилсън бяха първите холивудски знаменитости, които съобщиха, че са се заразили с новия коронавирус. 

Вижте снимки на Том и Рита >>

Това стана през март, докато двамата бяха в Австралия за снимките на нова продукцията, посветена на живота на певеца Елвис Пресли. Към средата на април двойката пребори болестта и се върна в дома си в Лос Анджелис, откъдето звездата от "Шифърът на Леонардо" бе онлайн водещ на първия епизод на шоуто "На живо в събота вечер", завърнало се след на екран в специална "карантинна версия", след едномесечна пауза.

"Носете защитна маска, мийте си ръцете, спазвайте социална дистанция. Ако не можете да го направите, не ви уважавам", каза Ханкс.

Във виртуална пресконференция по повод премиерата на новия филм "Хрътката", на който е сценарист и изпълнява водеща роля, актьорът изрази съжаление, че пандемията от новия коронавирус е попречила филмът да бъде показан по кината, предава БТА. Продукцията ще бъде излъчена премиерно в петък от стрийминг платформата "Apple+".