Холивудският актьор Том Ханкс е изпратил писмо и пишеща машина "Корона" на момче от Австралия, което носи името Корона и е подложено на тормоз заради него.

Вижте снимки >>

8-годишният Корона де Врис от Голд Коуст, щата Куинсланд, е решил да се обърне към холивудската звезда, когато Ханкс и съпругата му Рита Уилсън прекараха над две седмици под карантина в курортния град, след като бяха диагностицирани с болестта Covid-19, пише БТА, цитирайки Ройтерс.

"Чух по новините, че вие и съпругата ви сте се заразили с коронавируса. Как сте?", пише малкият Корона до Том Ханкс, съобщава Ченъл 7 Нюз.

Момченцето обяснява, че харесва името си, но заради него е подложено на тормоз в училище, където го наричат "коронавирус" и това го натъжава и ядосва.

"Твоето писмо накара мен и съпругата му да се почувстваме чудесно", на свой ред отговаря Том Ханкс в послание, напечатано на пишеща машина "Корона". "Знаеш ли, ти си единственият човек, когото някога съм познавал с името Корона - като пръстена около слънцето, корона", пише още двукратният носител на "Оскар". "Мисля, че тази пишеща машина ще ти подхожда. Помоли някой възрастен да ти покаже как се работи с нея и я използвай, за да ми напишеш отговор", допълва Ханкс.

В послеписа холивудският актьор казва, че в негово лице малкият Корона вече има приятел.