Стотици фенове на хоспитализирания рапър DMX се събраха на молитвено бдение пред болницата северно от Ню Йорк, където е настанен, предава Франс прес, цитирана от БТА.

Вижте снимки >>

Музикантът, чиито истинско име е Ърл Симънс, беше приет в болница в петък в нюйоркското предградие Уайт Плейнс вследствие на сърдечна криза.

Пиарът на музиканта Анджело Елърби изтъкна, че DMX е поставен на респиратор. Неговата годеница и бившата му съпруга не можаха да сдържат сълзите си по време на молитва за здравето на рапъра, докато феновете скандираха "DMX" с вдигнати юмруци във въздуха.

След това шествие от мотоциклети премина по улицата, където е разположено здравното заведение, под звуците на хитовете на DMX, сред които "Ruff Ryders Anthem".

Рапърът, известен още като Дарк Мен Екс, беше откаран в сериозно състояние в болница след сърдечен удар, причинен от вероятна свръхдоза наркотици. Той е имал предистория със злоупотреба с упойващи вещества. Преди време 50-годишният рапър разказа, че е бил в рехабилитационен център заради пристрастеност към дрога през 2019 г., след като излежа присъда във федерален затвор заради данъчни измами. Съд в Манхатън установи, че той е пропуснал да плати 1,7 милион долара данъци от 2000 до 2005 г., като е прехвърлял пари между сметки на свои мениджъри и съдружници.