Американската порно звезда Рон Джеръми, който е обвинен в САЩ за изнасилвания и сексуални нападения на 21 жени, някои от които са били малолетни по време на посегателствата, страда от тежка деменция и ще бъде обявен за неподлежащ за съдебен процес, съобщaват чуждестранните издания.

През март съдията по делото в Лос Анджелис нареди психиатрични тестове, защото актьорът не е разпознал един от адвокатите си, когато той го е посетил в ареста. Според в. "Los Angeles Times", лекарите са определили, че той е болен и преценката му е засегната сериозно.

Рон Джеръми е на 68 години. Той е едно от най-големите имена в порноиндустрията - снимал се е в повече от 1900 филма от началото на 70-те години на миналия век.

Според жертвите инцидентите са станали в нощни клубове и барове в Лос Анджелис, по време на снимки и в дома на Джеръми, като са започнали през 1996 г. Той е задържан от юни 2020 г.

Актьорът не се признава за виновен. Макар и да се хвали, че е правил секс с повече от 4000 жени, той твърди, че "те са му се нахвърляли". 

В писмо адвокатът му заяви, че актьорът е "невинен по всички обвинения", припомня БТА. През август 2020 г. Джеръми написа в Tiwtter, че няма търпение да докаже невинността си. Той беше арестуван преди повече от две години по обвинения, че е изнасилил три жени и остава задържан до процеса, който сега, предвид обстоятелствата, изглежда няма да се състои. През продължилото месеци разследване проговориха още негови жертви.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos