The Rolling Stones са диви, необуздани, единствени по рода си, но са момчета от старата школа и затова по своему старомодни - те анонсираха нов албум с обява във вестник.

В "Hackney Gazette" се появи реклама на измислена фирма за поправяне на прозорци и стъклени изделия, за която музикални експерти и почитатели веднага разкриха, че съдържа улики към специално послание. 

"Нашият приятелски настроен екип ви обещава удовлетворение (най-известния им хит "Satisfaction"). Когато кажете "Дай ми подслон" (песента им "Gimme shelter"), ние ще поправим счупените ("Shattered" - песен от 1978 г.) ви прозорци".

Малко по-късно в уикипедия се появи информация за този предстоящ 31-и албум. Името на измислената компания, от чието име излиза публикацията е "Hackney Diamond", което се смята за заглавие на албума. 

Използван е същия шрифт като албума на групата от 1978 г. "Some Girls". Има лого на прочутият им език над буквата "i" на компанията, също така пише, че е основана през 1962 година, когато е създадена и групата. 

Фразата, име на фирмата, е местен жаргон, Източен Лондон, за счупено стъкло - по-специално парчетата, паднали на земята след разбиване на витрини на коли и магазини по време на обир.

Рекламата във вестника съдържа и телефонен номер, на който клиентите могат да се обадят, за да получат оферта.

Ако го направят, те чуват записано съобщение, което гласи: "Добре дошли в Hackney Diamonds, специалисти по ремонт на прозорци: Не се ядосвайте, поправете ги. Откриване в началото на септември, Mare Street, E8".

Обявата беше забелязана за първи път от Саймън Харпър, основател на списание Clash, който я публикува в X / Twitter.

Новият албум на Stones ще бъде първият им след "Blue and Lonesome" от 2016 г., който беше колекция от кавъри на блус песни, и първият им запис на оригинален материал след "A Bigger Bang" през 2005 г.

Това ще бъде и първото издаване на албум на групата след смъртта на барабаниста Чарли Уотс през август 2021 г. който отлетя на 80-годишна възраст, след боледуване от рак на гърлото.

Известно е, че Чарли е участвал в записи на нов материал на групата преди смъртта си.

"Позволете ми да го кажа по този начин", каза наскоро китаристът Кийт Ричардс пред "Los Angeles Times", "вие не сте чули последното от Чарли Уотс."

Той добави, че сесиите за албума са отнели повече време от планираното заради пандемията Covid-19.

"Ако всичко не беше затворено, може би щяхме да завършим проклетото нещо", каза той.

Певецът Мик Джагър добави: "Имаме много направени парчета, така че когато турнето приключи, ще преценим докъде сме с това и ще продължим."

Отделно беше съобщено, че басистът Бил Уайман е бил поканен отново в групата след три десетилетия, за да запише трибют песен за Уотс.

През юни източник каза пред вестник "The Sun": "Бил не е виждал групата заедно от години, но винаги е обичал Чарли. Този запис наистина е почит към Чарли, така че той не можеше да каже "не."

Говори се,  че Пол Маккартни и Елтън Джон също ще участват в албума, който е продуциран от носителя на "Грами" Андрю Уот.