Инвестиционната фирма "Blackstone" купи продуцентската компания "Hello Sunshine" на Рийз Уидърспун, съобщиха световните информационни агенции.

"Hello Sunshine" ще стане част от новообразуваната медийна компания, подкрепяна от "Blackstone". Нейни ръководители ще са бившите директори на "Disney" Кевин Мейър и Том Стагс. Уидърспун ще участва в управителния съвет на компанията.

Сделката се оценява на 900 милиона щатски долара. Тя не е обявена официално, а се изчислява от специалисти. Посочена от американски медии като "Wallstreet Journal" и CNBC.

Вижте снимки на Рийз >>

Звездата от филма "Професия блондинка" обяви, че компанията ѝ "прави голяма крачка напред" с партньорството с "Blackstone". Новата медийна фирма ще даде възможност за повече "развлекателни, въздействащи и информиращи разкази" за жените по света, написа тя.

Актрисата основава компанията си през 2016 г., за да даде предимство на продукции за жени, като сериалите "Големите малки лъжи" и "Сутрешното шоу".

Уидърспун ще запази дял от поне 18 процента и ще получи 120 милиона долара от сделката, след като бъдат платени данъците. Тя притежаваше около 40 процента от "Hello Sunshine", пише сп. "Forbes".

Снимка: Getty Images

Така бившата съпруга на Райън Филип се нарежда на първо място в списъка с най-богатите имена в киноиндустрията, изявяващи се пред камера, със състояние от 400 милиона щатски долара, предава БТА. Останалата част от богатството ѝ се дължи на преуспяващата ѝ 30-годишна кариера като актриса и продуцент. Тя е една от най-добре платените звезди в Холивуд и печели по около един милион долара на епизод от телевизионните сериали и още милиони за филмовите си роли.