Броени дни преди сватбата на Меган Маркъл с принц Хари жителите на родния й Лос Анджелис си я спомнят като момиче отдадено на благотворителността, обожаващо кучета и блестящо на училищната сцена.

Вижте 22 снимки на Меган >>

36-годишната актриса, която ще се омъжи за принц Хари на 19 май, е прекарала детството си в Холивуд.

Меган Маркъл е учила в католическо основно училище и гимназия, макар да не е католичка. Там тя е участвала в мюзикъли и е получила първите си уроци по социален активизъм. Бъдещата съпруга на принц Хари споделя, че именно той ще е основната цел в живота й след сватбата.

Любимата учителка на Меган Маркъл - Мария Полия, каза пред Асошиейтед прес :

"Принц Хари не знае какъв късмет е извадил с Меган."

"Като си помислите в какви кръгове се движи принц Хари и колко много образовани и културни жени е срещал през живота си. Но аз познавам искреността и състрадателността на Меган, нейната задълбоченост е нещо, което съм сигурна, че не всички онези жени притежават" - обясни Мария Полия.

От своя страна пък Маркъл си спомня думите, с които Полия й е помогнала да преодолее страха си от участие в благотворителната инициатива "Сид Роу кичън суп".

"Постави нуждите на другите над собствените си страхове", казала й учителката.

Родителите на Маркъл се развели, когато тя била на 6 години, но въпреки това я отгледали с общи усилия. Бащата на бъдещата кралска особа, който работел като осветител в сериала "Женени с деца", често я взимал със себе си на снимачната площадка. Именно там се зародила и обичта на Меган към кучетата. Хора от продукцията разказват, че бъдещата принцеса заделяла от вечерята си, за да храни кучето от сериала - Бък, много обичала да го гали и да си играе с него.

Собственикът и треньор на Бък - Стивън Рит, си спомня:

"Томи често я водеше на снимачната площадка, разбира се тя си играеше с Бък много."

"Доста деца се въртяха около него", каза още Рит, но подчерта: "Меган беше мъдра още като дете, по-зряла от повечето деца на нейната възраст".

Обичта на Меган Маркъл към кучетата пък е изиграла важна роля при първата й среща с кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец.

"Коргитата веднага те харесаха" - каза през смях принц Хари в телевизионно интервю през ноември, гледайки към годеницата си - "От 33 години винаги ме лаят. Тя просто влезе и нищо. Замахаха с опашки".