Венета Райкова използва своя Фейсбук профил, за да направи забележка на медия, която обърка годините ѝ. В материал, описващ настоящата почивка на журналистката и сина ѝ в Обзор, първоначално бе посочено, че бившата водеща на предаването "Папараци", чието място на екран от септември т.г. ще заеме Мария Игнатова, е на 47 години - с 1 г. повече от нейната възраст.

Това очевидно малко или много подразни блондинката, тъй като тя използва социалната мрежа, за да посочи грешката. Райкова сподели в профила си въпросната публикация, наред със закачливо послание, изтъкващо защо дори 12 месеца над първите две цифри в началото на нейното ЕГН са от значение. Причината, която шеговито отбеляза, е, че интимните ѝ партньори са по-млади от нея и е възможно подобна неточност да ги смути.

Вижте снимки от почивката на Венета >>

"На 46 години съм, а не 47, никога не съм си крила годините. А мъжете, с които си лягам, са от 30 до 40 годишни, красиви със стегнати тела, затова не ми слагайте година отгоре, ако обичате", написа тя.

Постът ѝ събра стотици харесвания от нейните почитатели, които я подкрепиха с думи като: "Браво! Точно така, право в десетката". Потребителка на сайта дори се пошегува със случилото се, пишейки ѝ да не разкрива нищо, преди да пусне на пазара своя предстоящ осми роман "Куклите", който се очаква журналистката да завърши скоро.

"Нали знаеш, че в книгите ми всичко е художествена измислица", отговори ѝ Венета, поставяйки намигващ емотикон.

Няколко часа по-късно недоразумението в статията беше поправено.

Това не е първият път, в който тя опровергава публикации по неин адрес. Преди малко повече от година авторката на бестселъри организира ваканция за себе си и своя наследник в Анталия. Тогава редица медии писаха, че сметките ѝ плаща турчин, с когото тя има интимна връзка. Скоро след това Райкова не само заклейми това твърдение като измислица, но и го обори.

"За да пресека от самото начало лъжите, че богат турчин ме е довел в Анталия, нека уточня, че да си изпия с кеф турското кафенце! Нямам турски любовник, в хотела съм с детето си... Да, хотелът е скъп, цените за седмица за майка с дете започват от 5 хил. лв, но почивката, както и всичко друго, си плащам сама... Сумата за престоя ми тук съм платила преди две седмици от личната ми банкова сметка, може да послужи където трябва, ако продължат с лъжите. А и в Анталия почивам за 6-и път, все в подобни хотели! Има дами, които сами пускат слухове за себе си с богати любовници, но не ме смесвайте с тях, моля? А красиви турски господа съм виждала само в турските сериали", написа тя по онова време в своя Инстаграм.