Той е само на 21, а вече е един от най-обещаващите изпълнители и автори на българската музикална сцена. Роден в Бургас, с произход разделен между България и Русия (внук е на нашумялата във втория сезон на X Factor рускиня Людмила Йовчева - Мама Люси), Веселин Николов - VessoU от малък мечтае да има собствено студио и музикална кариера. За да си купи компютър, колони и микрофон, се налага да работи много неща, включително като сервитьор и склададжия. Пише първата си песен, когато е на 15 години. В началото няма нито средства, нито подкрепа от когото и да е, но има талант, страхотно чувство за хумор и инат да си постигне мечтата.

Името му започва да става разпознаваемо още когато пуска парчето "Махленската". Видеото му към днешна дата има над 7 млн. гледания в YouTube. Следват песните "Въй", "Vida Loca", "Hesoyam", както и съвместното му парче с Dim4oU - "Паля", с което достига близо 9 млн. гледания в YouTube. Преди три месеца излизат и последните му два сингъла "Сам" и "До мен". Прекрасна равносметка за VessoU, който сам успява да си отгледа многобройна вярна публика от последователи.

През 2019-та година той започва активна комуникация с Pavell от дуото Pavell & Venci Venc". Pavell го кани в студиото на "Вирджиния Рекърдс" и за няколко часа правят заедно два демо записа, единият от които с участието на Михаела Маринова. Събитията след това се развиват бързо. Pavell e един от най-добрите музикални продуценти и автори на музика у нас, важна част от творческия екип на "Вирджиния Рекърдс", на чийто инстинкт за музика Саня Армутлиева се доверява. В края на декември той й представя VessoU и в началото на януари "Вирджиния Рекърдс" подписва договор с талантливия бургазлия. Компанията поема ангажимент да го развива и като автор и музикален продуцент.

Снимка: Virginia Records

"До момента правех всичко сам и видях колко е трудно. Имам големи цели и осъзнах, че без екип трудно ще ги осъществя. Сега съм част от "Вирджиния Рекърдс" и вярвам, че заедно ще постигнем много.", споделя VessoU.

"Щастлива съм, че VessoU стана част от нашия отбор, защото има потенциал не само като изпълнител, но и като музикален продуцент и автор на музика и текстове. Супер работлив, дисциплиниран, остроумен и артистичен - с удоволствие ще го подкрепяме оттук нататък", казва Саня Армутлиева, управляващ директор на "Вирджиния Рекърдс".

"Ало" е най-новият проект на VessoU, по който работи заедно с Whipoff. Видеото към парчето е заснето от Христо Русев - Hrvisuals.