По неписано правило известните личности използват провокациите, като средство, което лесно насочва светлините на прожекторите към тях, привличайки всеобщото внимание. Жалкото в случая е, че те дори не се замислят как биха постигнали същия ефект, ако вместо това решат да сторят поне едно добро дело, което би имало много по-голяма стойност и значение дори от сто провокации.

Никой обаче не прави безкористните постъпки в търсене на слава, но когато те идват от страна на популярно име, то просто няма как да останат незабелязани. Точно както се случи с благородния жест на Владимир Карамазов, поставил неотдавна своята първа фотографска изложба, събраните средства от която дари на столична педиатрия.

Днес актьорът гостува в предаването "Тази сутрин" по bTV, където сподели, че в последните години желае да прави неща, които имат смисъл, затова е решил да проведе изложението с кауза, като с парите от 20-те му фотографии, някои от които вече имат международно признание, да осигури на Специализирана болница за активно лечение по детски болести "Проф. д-р Иван Митев" новата апаратура, от която се нуждае.

В ефир той призна, че в самото началото е бил скептично настроен, притеснявайки се какво би се случило, ако нито една от снимките му, запечатали детски лица, не се продаде, но в крайна сметка инициативата се е реализирала успешно. Така здравното заведение е получило сумата от 75 хил. лева и вече е закупило необходимото оборудване за лечение на най-малките си пациенти.

"Искам специално да му благодаря", каза д-р Благомир Здравков, който работи в медицинския център.

По време на гостуването си в сутрешния блок на телевизията, звездата от сериала "Дяволското гърло" обясни, че всяко едно от изображенията му разказва историята на човека, който е заснел, понеже като артист за него посланието има по-голямо значение, отколкото просто да създаде един красив кадър.

"Има страхотни деца в България. Аз съм се наел да ходя и да откривам хора и истории. За да заснема някого, първо влизам в неготово лично пространство, научавайки историята му", рчазказа Карамазов.

В края на тази година работата на Владо привлече вниманието на престижното списание "Vogue", публикувало не една, а две негови фотографии на страниците си. Някогашният водещ на българското издание на риалитито "Survivor" все по-често застава зад обектива, а кадрите му биват високо оценени както от любители на фотографията, така и от най-големите специализирани сайтове и издания.