Изпълнителят Иво Димчев получава смъртни заплахи в интернет пространството. Колоритният изпълнител е получавал десетки заплахи за живота си и това го мотивирало да потърси помощ от институциите на страната. От пост на Димчев става ясно, че заплахите идвали предимно от българи, които се заканвали, че още малко ще диша на тази земя.

От фейсбук профила си, Димчев заявява, че властите не са обърнали внимание на заплахата, макар и той да е предоставил името и снимката на въпросния потребител, изразил заканата.

Въпреки следването на всички стъпки, прокуратурата е отказала да образува досъдебно дело. Певецът официално публикува кореспонденцията си с лице на име Марк Маркос, а след това задава и въпрос към прокурор Гоцков - човекът, който е отказал да образува досъдебното производство.

Димчев кани своите фенове да изразят мнението си по темата. Впечатление прави и фактът, че заплахата е особено точна и стриктна, а агресорът в социалните мрежи дори говори за фетиш към убийство и дори твърди, че знае адреса на неговата жертва.

Подобни текстове са обезпокоителни, но както самият Димчев публикува в поста и отказът на институциите да се заемат или да обърнат внимание на казуса.