Започна ново разследване на Жерар Депардийо след жалбата на декораторка, че той й е посегнал сексуално по време на снимките на филма Volets verts през 2021 г., съобщиха АФП и БТА.

Това е третият случай, по който 75-годишния актьор е следствен. Срещу него бяха повдигнати обвинения през 2020 г. за изнасилване и сексуално посегателство над актрисата Шарлот Арнулд. Започна и разследване след жалбата на асистентка, която го обвини в сексуално посегателство през 2014 г.

Ищцата, която се казва Амели, е подала жалба на 23 февруари. Тя е на 53 години. Жената се е оплакала от сексуално посегателство и тормоз, както и сексистко поведение от страна на Жерар Депардийо по време на снимките на филма Volets verts. Според разказа й пред сайта Медиапар актьорът я е "сграбчил брутално" и я е "хванал за кръста, корема, стигайки до гърдите". Действията му са били прекъснати от бодигардовете.

Актрисата Анук Гринбер, която е участвала във Volets verts, разказа пред АФП за "гадното му поведение" от сутрин до вечер по време на снимките.

От своя страна Жерар настоява, че никога не е посягал на жена.