Шон "Диди" Комбс няма да вземе участие в тазгодишната церемония по връчването на наградите "Грами". Причината са многобройните обвинения в сексуално посегателство, в които бе обвинен и които той все още отрича, посочи Independent.

54-годишният рапър и музикален магнат е номиниран в категорията за "Най-добър прогресивен R&B албум" за “The Love Album“. Комбс за първи път участва на церемонията през 2004 г., когато и спечели награда за "Най-добро рап изпълнение от група или дует" за "Shake Ya Tailfeather".

Припомняме, че преди няколко месеца Звукозаписната академия излезе с изявление, че могат да се променят правилата дали той ще бъде добре дошъл на церемонията. "Приемаме този въпрос много сериозно и сме в процес на оценка", гласеше тяхното съобщение до медиите, съобщи тогава сп. “Rolling Stone“. Въпреки това Комбс не планира да присъства на награждаването. Page Six информира, че "Грами" не са го изтрили от програмата на шоуто, тъй като стандартната политика на Звукозаписната академия е да покани всички номинирани.

Относно правните си проблеми - понастоящем Диди е изправен пред множество обвинения в сексуално посегателство. Те се задълбочиха в края на 2023 г., когато още няколко жени го обвиниха в изнасилване. През ноември бившата му приятелка Каси подаде съдебен иск срещу него, твърдейки, че той я е изнасилвал многократно и малтретирал по време на 10-годишната им връзка. В него изпълнителката Касандра Вентура твърди, че бившият ѝ "е бил склонен към неконтролируем гняв и често я е пребивал жестоко". В документите се разкрива още, че Комбс я е заплашвал да "унищожи кариерата й, ако тя се опита да го напусне".

От своя страна Шон категорично отрече обвиненията, като заяви чрез адвоката си, че е бил "изнудван за 30 млн. долара". В рамките на 24 часа обаче двамата артисти успяха да уредят съдебния спор.

След това срещу него обаче бяха заведени още три съдебни дела от жени, които твърдят, че той ги е насилвал сексуално. От последния става ясно, че едната от тях била само на 17 години, когато Комбс я упоил и групово изнасилил. След като се появиха обвиненията, на продуцента му се наложи да се оттегли от поста председател на “REVOLT“ - медийната компания, която основа през 2013 г.