Жена заведе дело срещу Арнолд Шварценегер заради това, че страда от "трайни увреждания" след автомобилна катастрофа, случила се през януари 2022 г., която според нея той е причинил.

В съдебни документи, получени за изданието "Blast", се посочва, че Черил Оугъстин е останала с "трайни увреждания" след катастрофата с няколко автомобила. "На посоченото време и място ответника небрежно, безразсъдно, незаконно, и неправомерно е управлявал превозно средство, с което предизвика сблъсък с това на ищцата", се казва в тях.

Черил твърди в иска си, който е подала срещу актьора, че й се наложило да наеме лекари, които да я преглеждат, лекуват и да се грижат за нея. В документите е посочила, че грижите са придобили "медицински разходи, чийто размер понастоящем е неизвестен". Отново по нейни думи след инцидента не е могла да работи и е "претърпяла имуществени вреди, включително е загубила възможността да използва автомобила си".

Желанието на жената към Арнолд Шварценегер е "до покрие общите щети, както и всички медицински разходи".

Изданието "Page Six" припомни прословутата катастрофа, в която присъства и актьора. Тя се случи миналата година в Лос Анджелис, Калифорния. Само на метри от дома си бившият културист катастрофа, преобръщайки при удара трета кола. След инцидента бе съобщено, че шофьорът на третата кола е бил откаран в болница, след получена травма на главата. Шварценегер не е бил пострадал, но е разговарял с властите на мястото на произшествието. По-късно тогава източник, близък до бившия губернатор на Калифорния, заяви пред TMZ, че Арнолд е "дълбоко загрижен" за пострадалата жена и възнамерява лично да я провери. Не са били извършени арести, а полицията заяви пред ABC7, че не смята, че инцидентът е следствие на алкохол или наркотици.

Това обаче не бе последният сблъсък на Шварценегер. Само една година по-късно той блъсна велосипедист, който е завил в неговата лента в Западен Лос Анджелис. Източници заявиха пред TMZ, че не е предизвикал сблъсъка, тъй като не се е движил бързо и не е имал възможност да натисне спирачките.