Христо Сираков, който издъхна във вторник след инсулт, беше изпратен от стотици роднини, близки и приятели в последния му земен път. Поклонението пред тленните останки на бизнесмена се състоя в храма "Света София", където да се простят с него се събраха двете му деца и техните майки - Кристиян с Ирен Онтева и Анна-Мария с Мария Бешлиева, които живеят в Италия. На погребението бе и дъщерята от първия брак на Бешлиева - Деница, която Сираков отгледа като свое дете.

Да си вземат последно сбогом с легендарния бохем дойдоха и актьорите Катерина Евро, Станимир Гъмов и Тончо Токмакчиев, певицата Камелия Тодорова, експолитикът Минко Герджиков, банкерката Петя Славова, Емил Кошлуков, Любен Дилов-син, психологът Христо Монов, модните шефки Жени Калканджиева, Ирина Папазова и Мария Бонева, плеймейтките Деси Димитрова и Михаела Тодорова, Ана Мария Чернева, Мариана Маринова и други. В края на церемонията се появи и една от последните фаворитки на Сираков - Жанета Осипова. В момента тя участва в тв-риалитито "Фермата", откъдето явно са я пуснали за кратко, за да се прости със своя близък приятел.

Сираков почина на 64-годишна възраст, след като го покоси мозъчен удар и претърпя тежка операция за разширяване на стеснените кръвоносни съдове. След нея той бе настанен в интензивното отделение на столична болница, но не успя да се пребори за живота си. Преди няколко месеца легендарният бохем и издател на списание "Плейбой" изкарал тежко и коронавирус.

Снимки: Bulphoto

След кончината на Сираков няколко от най-известните корици на "мъжката библия" написаха прочувствени послания в социалните мрежи.

Снимки: Bulphoto

<<вижте още снимки>>

Сочената за последната негова фаворитка Дениз Хайрула публикува стихотворението "Ако утре няма да те има", което завършва така:

"Защо за всичко чакаш последния си ден,

бъди добър сега, утре може да си легнал и студен.

Помни последно, съдбата е невъзвратима,

Помисли добре какъв ще бъдеш, ако утре няма да те има".

"Със своята доброта, честност и всеотдайност ти остави незабравими спомени. Поклон пред светлата ти памет!", написа плеймейтката Николета Лозанова.

"Почивай в мир, добър човеко", изпрати го виртуално Моника Валериева.

Снимки: Bulphoto

Нора Недкова пусна снимка, на която позира прегърната с българския Хю Хефнър, и написа: "Днес си отиде един страхотен човек, приятел и баща... ЧОВЕК,КОЙТО ЗНАЕШЕ КАК ДА ПРАЗНУВА ЖИВОТА СИ ВСЕКИ ДЕН!!! Мнозина не го разбираха и осъждаха начина му на живот. На тези хора, той отвръщаше единствено с усмивка. Но тези които го познаваха го обичаха, уважаваха и се учиха от него! Още не мога да повярвам... Христо, радвам се че те познавах и благодаря за всичко което съм научила от теб ! Без теб няма да е същото! Няма да те забравим!♥ Почивай в мир и дано да си на едно страхотно място, такова каквото ти обичаше ! Съболезнованията към семейството!".

Христо Сираков има три деца от две жени. Припознал е дъщерята от предишен брак на първата си съпруга - манекенката Мария Бешлиева. Момичето се казва Деница и днес е на 33 години. Мария му е родила и дъщеря - Анна-Мария. Тя е на 22 г. и в момента живее в Италия с майка си. Сираков има и син на 15 години от менекенката Ирен Онтева. Тийнейджърът до последно е живял с него в имението му край София.