Всички ясно си спомняме края на почти всеки декември от детството си... Онова приказно време, което чакахме с нетърпение - не само заради Коледа и ваканцията от училище, но и заради снега, обещаващ часове в игри на открито с приятелите и безброй спускания с шейни по най-близкия хълм. Боят със снежни топки, изграждането на снежни човеци или крепостни стени бяха закон в последните дни на годината. Но напоследък зимата няма нищо общо с тази, която живее в спомените ни.

Вижте снимки >>

Дори и да навали малко сняг, високите за сезона температури бързо го топят, а с него си отиват както приключенията, така и празничната атмосфера... Ето защо част от хората се отправят към различни места, покрити от пухкавата бяла пелена.

В търсене на своята зимна приказка, Златка Райкова и Благой Георгиев се оказаха в първия курорт в България - Боровец, който днес е едно от най-предпочитаните селища за отдих в страната ни, особено по това време на годината. Любопитен факт е, че той съществува от 1896 г., когато генерал Петър Тантилов построява там първата вила за почивка, а едва по-късно княз Фердинанд I изгражда "Царска Бистрица" - бивш дворец на владетелите от Третото българско царство, изпълнявал функциите на ловна хижа.

Преди броени часове двойката публикува в официалните си Инстаграм профили снимки от своето бягство от столицата. На изображенията двамата позират в черно облекло на една от улиците, докато около тях обилно се сипе сняг.

Съвсем наскоро бившият спортист навърши 38 години, а рождения си ден отпразнува шумно в столично заведение. Гости на тържеството му бяха треньорът на юношеския отбор Йордан Петков, Кирил Евтимов, Коце Алексиев, специално пристигналият от Русия негов бивш съотборник от ФК "Оренбург" и др. Неотлъчно до него бе и любимата му, която в края на септември го дари със син, носещ неговото име.