Напоследък големите успехи, които Мария Бакалова бележи с превъплъщението си в Тутат - дъщерята на казахстанския журналист Борат, във втората част на лентата от 2006 г., някак съвсем естествено изместиха фокуса на всеобщото внимание върху бургазлийката. Но тя далеч не е единствената българка, която може да се похвали с международно признание, тъй като преди няколко дни нейна колежка също завоюва голяма награда във Великобритания.

Евелин Костова, позната на зрителите у нас с ролите си в сериала "Съни бийч", който се завръща на малкия екран този месец, и филма "Завръщане" на Ники Илиев, работещ върху продължението на заглавието, бе удостоена с приза за най-добра актриса на фестивала London int. web & short film за играта си в късометражния филм "Принуда" ("Coercion"), създаден по инициатива на организацията "А21", бореща се с трафика на хора.

Вижте снимки на Евелин >>

В лентата брюнетката влиза в образа на Петя - младо момиче, което заминава с най-добрата си приятелка за Америка, където бива принудена да проституира.

Наскоро лично Костова сподели новината за своята победа като 24-часова история в Инстаграм страницата си. В интерес на истината, това е третият приз, който тя получава за изпълнението си в продукцията. Преди него тя спечели две отличия в същата категория на кинофестивалите в Прага и Ню Йорк.

Снимка: Официален профил в Instagram

"Щастлива съм, че съм част от този проект! Благодаря на всички замесени!", пише звездата в социалната мрежа към официалния плакат на продукцията.

Идеята за лентата идва, след като през 2019 г. Евелин участва в клип на организацията, вдъхновен от истински събития, чиято цел е да им помага в набирането на средства по време на техни събития. Те обаче остават толкова доволни от работата на българката, че година по-късно се свързват повторно с нея, предлагайки ѝ да продължат историята, но този път под формата на филм.

По онова време обаче тя вече е бременна с дъщеря си, затова се налага да съобразят сюжетната линия с този факт. Така вземат решението на финала да стане ясно, че героинята ѝ също очаква дете. За тази цел във втората част я снимат в по-близък план, без да разкриват наедрелия ѝ корем.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Evelyn Kostova (@evelynkostova)