В разгара на предколедната еуфория за избор на подаръци агенция Ройтерс запита знаменитости с какво най-много са ги зарадвали и разочаровали в детството.

Отговорите варират от употребявана прахосмукачка до мечтана играчка. Така например актьорът и режисьор на филма "Роди се звезда" Брадли Купър сподели, че диригентската палка за 8-мия му рожден ден е най-хубавият подарък, който е получавал през живота си.

Актрисата Сирша Ронан, която играе Мери Стюарт във филма "Кралицата на Шотландия", каза, че свързаните с поредицата Хари Потър подаръци, са "вероятно най-приятните", които е получавала като дете. Актьорът Джо Алуин, който партнира на Ронан в същия филм, определи "голям автомобил играчка", като най-хубавия подарък от детството си. А Дейвид Тенант - доктор Кой в едноименния сериал на Би Би Си, посочи като най-прекрасен подарък електронната игра "Astro Wars", която получил през 80-те години на ХХ век.

"Миналата година жена ми също ми подари една такава игра - много стара, но много ме трогна", каза той.

Що се касае до разочароващите подаръци - Алесандро Нивола, който играе в "Американска схема" сподели, че веднъж баща му му подарил прахосмукачка втора употреба с възпитателна цел.

Актрисата Лесли Ман от филма "Така е на 40", посочи екскурзиите до места, където съпругът й иска да отиде, като пример за зле избран подарък.

Емили Блънт, звездата от "Мери Попинз се завръща", сподели, че веднъж нейната баба й подарила шал от пашмина, който самата актриса й била подарила преди години.

"Мисля, че най-лошият подарък, който винаги получавам, са чорапите," каза драматургът Лин-Мануел Миранда - създател на бродуейския мюзикъл "Хамилтън". "Мога и сам да си купя чорапи, мили родители".

Актьорът Стив Карел, който озвучава Гру в анимациите "Аз, проклетникът", също определя чорапите като най-разочароващия подарък:

"Особено купените от някоя бензиностанция в последния момент, като човекът, който ги е избрал, въобще не се е замислил какво обичаш".

"Но знаете ли?", добави той, цитиран от БТА - "Това също е ценно, тъй като е направено от обич".