В израз на съпричастност към трагедията в Париж и обявения тридневен траур, галавечерта бе отложена. Макар и с два дни закъснение, делегациите от 17-те участващи държави преминаха по червен килим като истински звезди. Там те бяха посрещнати от генералния директор на БНТ Вяра Анкова и изпълнителния директор на Детска Евровизия" Владислав Яковлев.

Вижте снимки >>

Водеща на церемонията беще Йоанна Драгнева. Популярната певица, която представи България на Евровизия 2008, разговоря с всеки един от младите изпълнители.

Атрактивно 3D mapping шоу върху сградата на НДК представи участващите държави с техните флагове, анимирани на базата на тазгодишното лого. По червения килим преминаха и звездите на миналогодишното издание на Детската Евровизия - победителят Винченцо Кантиело и завършилите на второ място Крисия, Хасан и Ибрахим.

В самото начало телевизионните зрители имаха възможност да се насладят на автентични фолклорни произведения и композиции върху фолклорни мотиви. Запазено място в събитието имаше и водещата на шоуто Поли Генова. Заедно с 24 деца от детска формация Бон-бон, тя изпълни популярни хитове от „Евровизия". В заключителните минути на шоуто Крисия изпълни химна на тазгодишната "Детска Евровизия" "Discover".