С деца у дома... Това може да е една много забавна приказка. Какво се получава обаче, когато приказката се окаже доста по-дълга от очакваното и краят все не идва и не идва. Децата може малко да се натъжат, много да се отегчат и да се превърнат в истински "дивотинчета".

Тогава на помощ идва желязната нервна система на родителя, който знае много добре, че децата са на първо място, а онова, което те искат най-много, е да играят и да се забавляват.

Затова, вместо да гледаме на изолацията като на време, в което сме затворени между четири стени, можем да погледнем на дома си като място за безкрайни забавления с малчуганите.

Добре, ако не за безкрайни, то поне за 5 начина за забавление с тези, които най-много обичаме.

Предупреждаваме: Увличането по тези дейности води до звучен смях и заразително добро настроение!

Първото и най-важното за приятното прекарване с децата у дома е да има ред. Може и да ви се струва странно, но и проучванията по въпроса го показват - децата имат нужда от ред, за да се справят по-добре с периода на изолация. Това ще рече да въведем план какво и кога ще правим всеки ден. Самото нарушаване на плана от време на време пък е още един повод за усмивки и добро настроение.

Ежедневни слънчеви бани на балкона

Това е едно чудесно забавление за слънчевите дни, което е колкото приятно, толкова и полезно. За да му се насладите, ви трябват вашите малчугани, слънце и един балкон. Можете да изнесете и няколко от любимите им играчки на терасата и да поиграете с тях, докато се радвате на топлите слънчеви лъчи и здравословното събиране на витамин D. Ако не сте се сетили да вземете играчки, да знаете, че и щипките за простиране на прането и кошничката, в която стоят, могат да бъдат голяма играчка за 2-3-годишните деца. Другият любим момент на малчуганите на терасата, (поне с моите е така) е и тримата да седнем на столове, да си сложим слънчевите очила и да си говорим. Разбира се, повечето от разговорите засягат това защо съседът на отсрещната тераса е бос или защо онзи човек сега си мие прозорците на къщата и какво ще се случи, ако падне от втория етаж ... Това са въпроси, които не звучат чак толкова страшно от устата на малко дете, страшното е, когато съседът все пак ги чуе. Тогава вие започвате да се чувствате неловко и решавате, че вече достатъчно време сте събирали слънце на балкона и е време за други забавления.

Песни, танци и измислени игри

Ето сега е времето, в което спокойно можете да отпуснете глас с музикалния канал на телевизора или да се развихрите на дансинга (разбирайте на килима у дома), както едно време. Децата обичат да слушат музика и да танцуват на воля. Понякога песните и танците преминават към директно крещене и скачане върху леглото, но забавленията вкъщи изискват тези жертви. Все пак децата са един (сякаш неизчерпаем) източник на енергия, която трябва да бъде канализирана по някакъв начин.

Не подценявайте въображението си и когато става дума за измислянето на игри. Ние имаме една, която сме кръстили "Палатки и пистолети". Това е страхотна домашна забава, при която правим палатка от чаршафи, столове, изобщо с помощта на каквито мебели имаме под ръка, след което се започва едно лудо криене и "стреляне" с предварително изработени от конструктор пистолети, докато оръжията не се разпаднат, чаршафът не се скъса или родителят не капне от умора. Понякога играем и на пирати, като леглото, столовете или диванът вкъщи мигновено се превръщат в пиратски кораб, на който трябва да натоварим всички ценности, които успеем да заграбим от друг кораб. Краят на играта настъпва, когато всички ценности (играчките на децата) покрият всичко наоколо и не можем да направим и крачка в "бурното море", без да настъпим някоя ценност и да крещим от болка. Познато ви е, особено когато настъпите малките части от конструкторите.

Винаги можете да заложите и на по-спокойните бордови игри, като "Не се сърди, човече" и "Скрабъл".

Със сигурност има много забавни начини да прекарате страхотно времето си у дома с децата. Можете да рисувате заедно, да играете на магазин, да работите с пластилин, да оцветявате книжки и какво ли още не. Най-важното е децата да бъдат здрави, жизнени и щастливи. А за тази цел винаги можете да разчитате на Марсианци ПРОимун АКУТ и Марсианци ПРОимун ЩИТ.

Марсианци ПРОимун АКУТ

 ПРИ ПЪРВИ СИМПТОМИ И БЪРЗ ИМУНЕН ОТГОВОР

MАРСИАНЦИ®ПРОимун АКУТ дава бърз и мощен имунен отговор още при първи симптоми на инфекция на горните дихателни пътища - кашлица, хрема, запушен нос, висока температура, дрезгав глас, възпалено гърло. Изцяло естествен имуностимулант за деца с уникален състав от черен бъз (7 000 mg в доза) и маточина, които подпомагат имунитета и подобряват състоянието на дихателните пътища. Цинкът и витамин С допринасят за правилната функция на имунната система. Сред другите активни съставки на продукти са бета-глюканите от дрожди (Saccharomyces cerevisiae) в изключително висока концентрация - 300 mg в едно саше, галактоолигозахаридите и инулинът, които оказват благотворно действие върху имунитета и чревната микрофлора.

Марсианци ПРОимун ЩИТ

 

ЗАЩИТА ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ПЕРИОДИ НА РИСК

MАРСИАНЦИ®ПРОимун ЩИТ е уникална комбинация от бетаглюкани, черен бъз, шипка и витамин С, без оцветители, консерванти и глутен - състав, съобразен със специфичните нужди на децата. Продуктът осигурява продължителна подкрепа на детския имунитет преди, по време на и след рискови периоди. Препоръчва се при деца, които страдат от често повтарящи се респираторни инфекции, както и в случаите, когато детето за първи път навлиза в големи групи с други деца (ясла и детска градина) или тръгва на училище. Продуктът е подходящ през рискови периоди, както и по време на грипна епидемия.

С децата в кухнята

Приказното цветно вълшебство, каквото бе боядисването на яйцата за Великден с две малки зайчета, кара човек да разбере и да види колко много децата обичат да "готвят" и да правят нещо с ръцете си в кухнята. Затова едно от най-големите забавления с малчуганите е да ги накарате и те да месят или да точат на масата. Без съмнение ще се изцапат, но това май е най-забавната част. Синът ми, който е на 6 години, всъщност най-много обича да маже питката с жълтък преди да я сложим да се пече във фурната. Така че оставяйте децата да ви "помагат", когато се вихрите в кухнята, това ги кара да се чувстват добре и много полезни.

Гледане на детски филмчета

Трудно ще мине един дълъг период на стоене вкъщи без гледане на телевизия или филмчета и песнички на смарт устройствата. Важното е да подбираме филмчетата, които са подходящи за нашите деца и да не прекаляваме с времето, което им позволяваме да прекарват пред екрана. Ако интересите на малчуганите случайно съвпадат и те искат да гледат едно и също филмче по телевизията, например "Маша и Мечока" или "Том и Джери", то или децата ви не са с голяма възрастова разлика, или са едни истински ангелчета и по-щастливи родители от вас няма как да има.

Книгите и приказките, които внасят мир

След всички тези забавни, но изтощителни дейности, преди следобедния или вечерния сън, на помощ идват книгите с приказки. Понякога децата искат да им четем по 2-3 приказки една след друга, а понякога прибягваме и до измислянето на приказки, в които героите са самите те. Ние например си имаме поредица за "Големият Мецан" и неговите приключения, в които малчуганите ни са малките мечета, правещи пакост след пакост всеки ден. Често се случва и те да поемат инициативата с разказването на приказките, което винаги води до много смешни и забавни фрази. Доста е забавно, когато двегодишната ми дъщеря разказва приказката за "Баба и дренки" и повтаря "Не, ме яж, Мецо, аз съм дърта и кисела!". Също така, когато децата разказват приказки, това води и до приспиване на единия или на двамата родители за минути. Техниката работи безотказно.

Материалът съдържа продуктово позициониране.