Четвъртък е, което означава, че е време за нови свежи разходки из града. И днес по традиция ще обиколим три места, ей така - за щастие. А забавленията, които съм ви приготвила, ще ви накарат да се усмихвате много, да си поплачете малко и да ви е хубаво най-вече.

Разходката ни започва ударно, защото отиваме на гости на най-лютото място в София. Признавам, че тук опознах съвсем различни лютиви измерения. "The House of Spicy" е очарователна комбинация между магазин и заведение. Тук можете да откриете най-лютите сортове чушлета в света във всевъзможни вариации - разядки, сосове, семена, люто сладко, пюрета и туршийки. И, разбира се, чушки. Освен това можете да се насладите и на различни домашно приготвени сандвичи и тортили.

Снимка: dir.bg

Лютата къща, както я наричам, се намира в центъра на София, на ул. "Княз Борис I" 94, и е естествено продължение на фермата за люти чушлета край Варна - "Hot Farm". Атмосферата е изключително симпатична, а цените са повече от приятни. Една разядка ще ви излезе около 6 лева, лютото сладко - 4 лв., а разнообразието от чушки е толкова голямо, че ще ми трябва още един ден, за да ви ги изброя. Само споделям, че има и такива, които буквално са заключени зад решетките. Пък да пробва, на когото му стиска. Работното време е от понеделник до петък от 10:30 часа до 20:00 часа, в събота от 11:00 до 20:30, a неделята им я оставете на мира, все пак и те трябва да си починат.

Снимка: dir.bg

След като изпих около 16 литра вода, продължавам да пускам по някоя лютива сълза по пътя към квартал "Младост", където ще ви покажа първия в света FDA сертифициран зелен лазер, одобрен за неинвазивно скулптуриране на талията, ханша и бедрата. Не само, защото е лято и да не стане така, че "едно огледало го изненадало и се оказало надебеляло", както казва Хазарта в новата си песен.

Снимка: dir.bg

Противно на общоприетото мнение, последни проучвания сочат, че мазнините в тялото ни са не просто депо за съхранение, а мастните клетки са динамични и сложни комплекси, които влияят на поразителен брой телесни функции. Когато се уголемят, те нарушават нормалното си функциониране, което може да доведе до сърдечно-съдови заболявания, диабет, рак и възпалителни нарушения. И дори ви спестявам умората, болката в ставите и ниското самочувствие. Лазерът Verju рестартира мастните клетки до здравословно състояние, създавайки временна пора в стената им, за да се освободят мазнините. Така, благодарение на тази процедура, едновременно ще оформите тялото си и ще се отървете от досадния целулит, при това за много по-кратко време и с по-голяма загуба в сантиметри.

Снимка: dir.bg

Една процедура продължава около 20 минути, а за да се насладите на пълния ефект ще са ви необходими около 6 срещи с модерния, зелен лазер Verju, стандартно по един път седмично. Разбира се, бременните дами ще трябва да почакат. Не боли, не хапе и най-просто казано няма да усетите нищо, освен да си починете малко в приятна обстановка, и то с отличен краен резултат. След като процедурата приключи, ще имате удоволствието да се насладите и на специален лимфен дренаж, който освен, че върши чудеса, ще ви накара да се отпуснете до неузнаваемост.

И както ни е тръгнало днес, ще приключим разходката в бар, който е и нещо друго. "Micro" се намира на ул. "Кърниградкса" 19 и е интересно място, където можете да пийнете по едно с приятели след работа, но категочиният коз в ръкава на това заведение е богатата колекция от плочи, които можете да слушате на отделен грамофон или да добавите към личната си колекция.

Снимка: dir.bg

Тук меломаните могат да си изровят чисто нови и вече употребени хаус, техно и електро винили, а по-чувствителните посетители разполагат с уникална колекция от редки плочи с диско, фънк, соул и джаз звучене. Една плоча ще ви излезе около 15-20 лв, а разнообразието е толкова голямо, че можете да си избирате до сутринта. Добре, че сме в бар. При това разделен на 2 части, с капацитет от над 500 души и първокласно саунд оборудване.

Снимка: dir.bg

Заведението работи от 15:00 до 23:00 часа от понеделник до четвъртък, а петък и събота от 19:00 часа се организират сешън събития. И ако не успеете да се вместите в работните часове, онлайн магазинът на "Micro" е готов да ви обърне внимание 24 часа в денонощието. Всеки ден. А тази неделя можете да се отбиете и до базара, който се организира там, за да си купите я плоча, я рокля - каквото дойде. Добре е да подкрепите събитието с коктейл в ръка и много усмивки.