Августовската ни грил традиция продължава с пълна сила и, за да спазим добрата практика, не само ще обиколим красиви места сред природата, но накрая ще си сготвим и даже ще метнем няколко лимона на грила. След малко ще ви разкажа и за тях. Тази седмица решихме да ви разходим до няколко от най-романтичните горски кътчета, където да си похапнете с любимия човек. Или поне да го изнудите да приготви храната, а вие само да се наслаждавате. Аз лично подходих точно така и изобщо не съжалявам.

Вижте най-романтичните места около София

За старт се отправяме към едно лесно достъпно и безкрайно красиво кътче, което за щастие се нарежда сред по-малко популярните. Само на 40 минути път с кола от София, в посока Рударци, в пълния си блясък ще ви посрещне село Кладница. Мястото е идеално за романтични разходки в летните горещини, а възможностите за грил в гората са очарователни. След последните къщи в селото пред вас ще се разкрие прекрасна гора с плитка рекичка, където да разпънете одеалото и да се развихрите на грила. Най-приятните пътечки тук са именно по поречието на река Кладнишка, която върши страхотна работа за истудяване на бира, вино, диня, пъпеш и най-вече боси крачета. Особено през август!

Кладнишка река

Снимка: dir.bg

Малко по-дълга разходка по пътя ще ви отведе и до манастир "Св. Николай Мирликийски Чудотворец". В местността има изобилие от беседки, пънчета и пейки, а освен това наоколо е пълно с красиви полянки, които също няма да откажете, уверявам ви. По успоредния на реката път можете да стигнете и до язовир Студена, който се намира на 4 км или час ходене. Въпреки че с тази красива река едва ли някой ще тръгне да обикаля. 

Златните мостове

Снимка: dir.bg

Напълно доволни от първия ни Hot Spot се отправяме към една любима дестинация за летни разходки. Златните мостове категорично отговарят на името си, а красивите гледки там са повече и от почиващите по Черноморието тази година. Ако все още не сте посещавали това вълшебно място - краят на лятото е повече от подходящ момент да се поправите. Отправяте се по Околовръстно шосе и карате към кв. Бояна. След като подминете и последните къщи ще ви останат около 10-15 минути път и се озовавате право в целта. Точно преди каменната река ще ви посрещне любезен паркинг, който ще ви наглежда колата, докато вие се забавлявате. Ако не ви се шофира, автобуси номер 63 и 163 ще ви свършат чудна работа.

Златните мостове

Снимка: dir.bg

Толкова е близо, че можете да дойдете и през седмицата за някоя дълга и романтична лятна вечер. Само не забравяйте връхна дреха или одеалце, под което да се сгушите. Лично аз предпочитам второто. Около заслоните можете да си изберете и място за грил, което върви в комплект със симпатични пейки, беседки и поляни. Имайте предвид, че събота и неделя пътят е затворен за автомобили. Същото правило важи и в празнични дни между 11:00 и 14:00 часа. Затова ако уикендът е единствената ви възможност, грабвайте чантите, мятайте се на автобуса и се забавлявайте, когато пристигнете. 

с. Железница

с. Железница

Обиколката ни приключва с едно горско бижу, което съчетава невероятни гледки, отлични грил възможности и минерални извори. Село Железница се намира само на 23 км от София, или иначе казано малко повече от половин час път с кола, а усещането да се топнеш в лековитата изворна вода посред лято е повече от вълшебно! Около естествените басейни е пълно с чудесни слънчеви и сенчести места за почивка и специално оградени зони за грил. А по-големите ентусиасти могат да тръгнат през гората, където след около половин час ходене ще попаднат на естествени горски джакузита. Без майтап!

Романтичните места за грил около София

с. Железница

Ние обаче си имаме друга работа тук и е време да се погрижим за изгладнелите си и леко сърдити стомаси. Грил менюто ни днес включва Black Angus стек, средиземноморски кюфтенца и грилована лимонада. Казах ви, че ще стигнем и до лимоните. Но да започнем от месата - кюфтенцата по средиземноморска рецепта от грил серията на LIDL са с топено сирене и маслинки, а вкусът им е повече от вълшебен. Слагате ги на грила, изпичате ги добре и си облизвате пръстите. Толкова е просто! От LIDL си взехме и говеждо Black Angus месо, което е невероятно крехко, с превъзходен вкус и се отличава с колилчеството на мускулна мазнина. Не му трябва нищо повече, освен малко зехтин, сол и черен пипер. Във видеото ще видите и моята тайна за перфектно изпечен стек, която автоматично ще ви превърне в грил майстор.

Лимони "на грил"

с. Железница

А сега за лимоните на грил - страхотна рецепта за интересна лимонада. Разрязвате 5 лимона на половина и потапяте всяко парче в кафява захар. Мятате лимончетата на грила за 3-4 минути и след това ги изстисквате в кана. Добавяте захар на вкус, минерална или газирана вода и няколко резенчета пресен лимон. Voila!

И не забравяйте да се включите в надпреварата за грил, който можете да спечелите до 5-ти септември. За целта е необходимо да оставите коментар под публикацията във фейсбук страницата на life.dir.bg и да споделите кои са вашите любими грил продукти и изживяванията, с които ги свързвате. Нямам търпение да се видим отново, когато ще ви кажа и кои са тримата победители. До скоро!

Правила за участие в играта

Правила за обработване и защита на личните данни