Всеки себеуважаващ се служител през месец юли прекарва поне 15 минути от работния си ден в галериите на социалните мрежи, за да изплакне очи със снимките на свои приятели, познати и случайно попаднали във friend-листата, за да разбере кой къде се пече и кой плажен бар какви коктейли твори това лято. Вместо наум да злословим по адрес на дружките си, които събират тен на юруш, докато ние се потим в офиса, аз ще ви оправя работното настроение с три прекрасни места в града, които ще ви накарат да се усмихнете и след края на отпуска. Или пък ще направят обратното броене до последния работен ден далеч по-приятно.

Сутринта започва с кафе и закуска в едно от най-симпатичните места, което със сигурност ще ви омагьоса, особено в очарователната атмосфера на лятна и празна София. Ако се отправите по ул. "Марин Дринов" в чаровния квартал "Оборище" и стигнете до номер 30, ще се озовете точно пред входа на "+Това". Можем да го наречем галерия, но не само това. Също е и заведение, магазин, бягство от градския шум и ако прекарате достатъчно време там, ще се почувствате точно като Алиса в страната на чудесата. Или лудия шапкар - зависи от настроението.

Мястото е с модерен интериор, а докато си бъбрите на по чаша кафе с малкото останали в града приятели, можете да станете част и от някое събитие, каквито се организират често. А може и просто да поработите, ако ви е омръзнало в офиса или шефът ви е накривил шапката, макар и това всъщност да не е working space.

Снимка: dir.bg

Снимка: dir.bg

Както вече споменах, в "+ Това" има изложби, на които можете да се насладите в компанията на приятен обяд. Възможност, която галериите по принцип не предлагат. Разбира се, има и бар, ако сте в настроение за пакости, а от магазина можете да си закупите мебели, бижута, декорации или някоя друга handmade ароматна свещ. Потърсете Йоана, която е основната причина за съществуването на това място, а тя ще ви зарадва с невероятно капучино и киш, които дълго няма да забравите. Това софийско бижу работи всеки ден от 10:00 до 20:00 часа, а и плюс това е много готино.

Снимка: dir.bg

Горещите, летни следобеди са чудесен момент за мястото, към което сме се запътили. Всъщност, в "Boyana Family Bar & Dinner" ще си прекарате отлично и сутрин, и обед, и вечер, защото вълшебствата тук са безкрайни. Новото ви любимо място е само на 15 минути от центъра на София, но се радва на растителността и прохладата на квартал Бояна. Безценен коз по това време на годината. Тук можете да се поглезите с прекрасна храна, събрала домашни рецепти от цял сват със специално подбрани пресни продукти. Менюто е изключително разнообразно и гарантирано ще задоволи всички ваши предпочитания, а невероятната атмосфера ще остави дълготраен спомен у всеки посетител. Освен това цените тук са напълно приемливи, предвид всички удобства, които са на ваше разположение. Изобщо няма да споменавам гледката към любимата ни столица, която ще ви вземе акъла. Просто трябва да я видите с очите си. Освен това можете спокойно да дойдете с автомобила си, защото паркингът побира над 60 коли и дори има къде да заредите модерните електро автомобили. А споменах ли, че целият е изрисуван в невероятни графити? Да, съвсем не се шегувам.

Снимка: dir.bg

Но безапелационното предимство на "Boyana Family Bar & Dinner" е разнообразието от детски забавления, където вашите малчугани ще щуреят на воля, докато вие си похапвате. На разположение са вътрешен кът, тип джунгла за повече от двадесет хлапета и куп външни детски атракции, люлки, пързалки и къщички в гората. Цял замък, детска болница, където децата да вървят по стъпките на Хю Лори, полицейски участък за феновете на Хорейшио и много, много зеленина. Дете да си! И дори можете да наблюдавате малките си съкровища от плазмите в заведението, за да ви е мирна главата. Така че не се колебайте и се отбийте до това чудесно място, което със сигурност ще ви накара да се връщате отново за приятни спомени. И само загатвам, че тук има още един куп неща за вършене, но за тях ще ви разкажа следващият път. Stay tuned!

Снимка: dir.bg

Краят на деня преминава в закачливата компания на шот дюлева ракийка и кисели краставички в социалистическото сърце на софийските вечери. "Com.Bar" е разположен в идеалния център на града и е семеен бар, събрал впечатляващата лична колекция от социалистически артефакти на своите собственици, които я пренасят в София от соц музея в село Миндя, Великотърновско. Тук ще видите стари книги, списания, картини, табелки, униформи, каски и куп други бижута, които отлично пресъздават Бай Тошовата България. Родените след 1990 година могат да посетят мястото и с образователна цел. Сериозно, то си е като музей с коктейли!

Снимка: dir.bg

Освен домашните ракии, които използвах, за да ви заинтригувам още в началото, тук можете да се насладите и на различни вина в комбинация с тапаси или куп други веяни, пушени, сушени, нарязани и наредени месца. "Com.Bar" е препоръчана локация и за приятелите ви от близки и далечни държави, за които със сигурност ще е любопитно да се потопят в социалистическото ни минало. Освен това в бара се организират и куп различни събития като грууви петък, поп арт социализъм и музика на живо с прекрасни изпълнители, които ще направят вечерта ви незабравима. И така, здраве желаем, другари и до следващия път!