Точно в Деня на любовта - 14 февруари, новият български филм "Връзкология" на режисьора Ивайло Спасов се завъртя в кината в страната. В него участва един крайно симпатичен тандем в лицето на Калин Вельов и Йоанна Драгнева.

Вижте снимки >>

Оказва се, че този филм, в който Йоанна се отличава с първата си главна роля, направо променя живота ѝ. Певицата, а вече и актриса, започва снимките на "Връзкология" необвързана, а вече е щастливо семейна, след като намери своята голяма любов в лицето на Мирослав Димитров, който също участва във филма. А точно преди шест месеца се роди и тяхната дъщеря Анн-Мари.

Калин Вельов пък е дуетната половинка на Йоанна, който също е намесен с ключова роля във филма "Връзкология" Срещаме се с Йоанна и Калин - едни супер весели и красиви хора, за да ни разкажат повече за тази луда комедия, за любовта, за семейството, както и за песента им към филма, която са нарекли "Безгрижни". Безгрижни като самите тях.

Виждаме се по много хубав повод. Разкажете ни за филма "Връзкология" и как "се забъркахте" в него.

Йоанна: Филмът "Връзкология" е романтична комедия, която представя реалните неволи на съвременната активна, работеща жена, която търси любовта и преминава през всякакви житейски изпитания. Голяма част от случките във филма са почерпени от реалния живот, но не моя (смее се). Много е забавно, защото героинята наистина преминава през какво ли не, докато не открие истинската любов. Но, като в една истинска романтична комедия, любовта има хепи енд.

Намираш ли прилики с твоя живот?

Йоанна: Донякъде. При мен се оказа, че любовта е била много близо дълго време.

Калин: Моят персонаж във филма е на един подъл любовник.

Но работата на актьора е така да пресъздаде сценария, че хората наистина да помислят, че това е част от него, от неговия характер. Често се случва човек, дори да е в сериозна връзка, през това време да бъде с някой друг. Гледали сме доста филми на тази тема, така че всички имаме представа за какво става дума. Разбира се, ние сме изключение, не правим такива неща, ние сме принципни и на нас не може да ни се случи такова нещо (смеем се).

Значи, Йоанна, добре, че изигра тази роля, за да ти се случат някои по-интересни връзки?

Йоанна: Да, така е. Сега вече няма никакъв шанс да се впусна в такова нещо. Аз съм щастливо семейна.

Калин: Така си е, но тя започна снимките за филма с друга емоция, в друг момент от живота си.

Един вид започна необвързана, а за теб филмът приключи със сериозна връзка и дете.

Йоанна: Горе-долу така се получи.

Йоанна и Миро

Снимка: BulFoto

Толкова бързо ли се случи всичко?

Йоанна: Много бързо наистина и сега се радвам на едно прекрасно дете, което на 14 февруари навърши точно шест месеца. Така че на тази дата имах няколко повода за празник.

Калин и Йоанна

Снимка: Личен архив

Вие чувствате ли се като хора, открили вечната любов?

Йоанна: Да, смело мога да заявя, че е така.

Калин: Аз не бих бил толкова категоричен и смел. Със сигурност децата ни са олицетворение на вечната любов. Вечна е и любовта ти към човека, с когото си създал живот, с когото имате дете. Самият факт, че сте направили нещо толкова прекрасно, е доказателство, че оставате завинаги свързани.

Йоанна: Децата наистина са проявление на нашата най-чиста и искрена любов. Тях ще обичаме вечно.

По-трудно е да намериш или да запазиш любовта?

Калин: Труден въпрос.

Йоанна: Няма категоричен отговор.

Калин: И двете неща са трудни. За да намериш любовта, се изисква и много късмет. А за да я запазиш, се иска много търпение.

Йоанна: И толерантност. За да намериш любовта е много важно и да съвпаднат много условности. Да бъдете на една и съща вълна с човека, в когото се влюбвате, да искате едни и същи неща. И да, късмет.

Вие чувствате ли се късметлии в любовта?

Йоанна: Да. След като вече имаме деца, значи сме късметлии.

Песента ви "Безгрижни" е част от саундтрака на филма "Връзкология". Как се роди тя?

Калин: Това се случи преди години, когато бях в началото на бащинството и начинът ми на живот напълно се промени. Тогава усетих онази хубава, чиста енергия, която ни дават децата и ни зарежда през целия ден. Видеото към песента е много забавно, непретенциозно. В него са включени кадри, които не са използвани във филма, бекстейдж кадри, изобщо много сме безгрижни във видеото.

А вие безгрижни ли сте на този етап от живота си?

Калин: Искам Йоанна да отговори на този въпрос (смее се).

Йоанна: Не, не ми е безгрижно, но винаги ми е весело. Най-главната ми грижа в момента е моята прекрасна дъщеря. Но се старая да съчетавам грижите за нея с работни ангажименти и засега ми се получава.

Какво ви свързва вас двамата?

Калин: Музиката, и двамата сме зодия близнаци, и двамата сме завършили "Ударни инструменти", имаме много сходни виждания за музиката, а и за живота.

Калин и Йоанна

Снимка: BulFoto

Йоанна, какво се промени за теб, след като стана майка?

Йоанна: Семейството и работата си смениха местата. Преди това винаги работата е била на първо място, сега приоритетите ми се пренаредиха.

Калине, а за теб какво се промени, откакто стана баща?

Калин: Започнах да имам по-малко време за правене на музика, да прекарвам по-малко време в студиото. Самият аз реших да забавя малко темпото, за да прекарвам повече време със семейството си и най-вече с дъщеря ми Карина. Това време, когато децата са малки и толкова сладки, отминава толкова бързо и трябва да го използваме, за да им се радваме пълноценно. Станах и много по-отговорен, по-грижовен, по-разумен. Станах и по-толерантен към жените.

Музиката каква част е от любовта?

Калин: Те са взаимно свързани. Любовта захранва музиката.

Йоанна: И страданието, и липсата на любов също захранват музиката. Някои от най-успешните си песни съм правила, когато съм изживявала някаква любовна драма. Но и сега, когато съм щастлива в любовта, се получи песента "Безгрижни", която е доказателство, че щастливата любов също дава добри резултати, когато става дума за музика.

Вие двамата вече имате две съвместни парчета, задава ли се трети съвместен проект?

Йоанна: Да, той е вече факт. Става дума за нашия нов акустичен проект, заедно с китариста Щерион Пилидов и басиста Даниеле Фебо.

Калин: Решихме, че много искаме на живо да изпълняваме музика напълно акустично, unplugged. С акустичната китара на Щерион Пилидов, аз свиря на кахон - тази дървена кутия, която е музикален инструмент, Йоанна свири на перкусии, Даниеле - на бас и контрабас. Това е много истинско, много красиво. Планът ни е да го пренесем и на клубната сцена. Мислим и за следващи авторски парчета.

Снимка: BulFoto

Кой организира вашия творчески дует?

Йоанна: Калин е в тази роля. Но при мен всичко е изчислено под час. Особено сега, след раждането на детето, трябва всичко да става по точен план.

Калин: Преди Йоанна много "ме тормозеше" да действаме по различни задачи, сега ролите се обърнаха.

Калин и Йоанна, Шерион Пилидов и Даниеле Фебо

Снимка: Про Филмс

Какво да очакват зрителите от филма "Връзкология"?

Калин: Винаги много ми е харесвало да участвам във филми и се радвам, че съм част от "Връзкология". Тпй е лек, забавен и доста смешен филм. Направен е, за да усмихне хората.

Йоанна: За мен това е първата сериозна роля в български филм и резултатът ми харесва. Искам да пожелая на бъдещите зрители на "Връзкология", а и на всички, да не спират да търсят любовта, защото тя съществува. Нека всеки има късметът да я открие!

на премиерта на "Връзкология"

Снимка: Про Филмс