Очакваме ви на 3-тото издание на Фестивала на розовия домат, на 15 септември, неделя, от 11 часа в Княжеската градина!

За трета поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.

Третото издание на Фестивала на розовия домат ще ви предложи възможността да опитате авторски доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти.

А ето и част от списъка с кулинарни магьосници, които ще дадат нов прочит на рецептите с емблематичния за страната ни зеленчук:

Фермерският пазар по време на Фестивала ще представи най-добрите производители на розови домати, участващи в програмата на МЕТРО "Отгледано с грижа в България", а също така производители на сладкия реселешки лук и уникалния смилянски боб, както и на български фермерски сирена!

Участвайте в приготовлението на най-голямата лютеница в юнашки тиган, заедно с майсторите от академия "Кулинарен историк", водени от Ангел Ангелов. Опитайте от фантастичните телешки гюзлеми на "Дивата ферма" и техните незабравими меса и суджуци! Вкусете от ястията, които готвачите от МЕТРО Академия ще приготвят за вас!

Вижте уникалното надиграване между десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса "Хоро се вие извива", както и страхотните изпълнения на духовия оркестър "Виво Монтана".

Спрете в работилницата на организация "Нулев отпадък", за да се включите в правенето на домашна паста за зъби и се научете как да превърнете стари тениски в торби за пазаруване!

Дотогава научете повече за участниците във фестивала на https://pinktomatofest.dir.bg/.

А на 15 септември вземете своите близки, приятели и семейство!

Добавете розов цвят и (все още) лятно настроение в неделния ден!

Очакваме ви!

Метро България