Холивудската актриса, муза на Алфред Хичкок и пленителка на сърцето на принца на Монако Рение III, е една от най-красивите актриси в историята на киното, но тя впечатлява и със своя изискан и елегантен стил.

Embed from Getty Images

Грейс Кели се завива с халат след плуване

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

Принц Рение III и Грейс Кели през 1965 г.

Снимка: Getty Images/ Guliver Photos

На първо място можете да гледате филма "Да хванеш крадец" (1955) на Алфред Хичкок, защото Кралят на съспенса ще ви приведе в един замотан свят на кражби на бижута от бивши престъпници и герои на Съпротивата (Кари Грант) и разглезени богати наследнички (Грейс Кели), чието отмотаване изглежда невъзможно. 

Embed from Getty Images

На второ обаче си заслужава да гледате лентата, защото действието на филма се развива на Лазурния бряг. А няма по-добра комбинация от Грейс Кели, бледорозово, сатен, небесно синьо и Южна Франция. 

"Да хванеш крадец" е идеален филм, в който можете да преразгледате летния си гардероб и да се насочите към стила на златната ера на Холивуд и блестящата, но семпла и непретенциозна елегантност.

 Кели e само на 26 години, когато напуска Холивуд и света на киното, за да стане принцеса, въпреки че е на върха на кариерата си и изглежда, че в киното я очакват още успехи.

Embed from Getty Images

Докато плава с кораб от Ню Йорк до Монако, за да се омъжи, тя взима изумителните 80 куфара с багаж (плюс любимия си пудел Оливър).

Embed from Getty Images

Както Кели казва:

"Животът ни диктува определен вид гардероб."

Embed from Getty Images

Докато е на почивка, това означава смесица от кафтани с нежни цветове от Missoni, летни чанти от слама, райета, лен и копринени шалове Hermès, обикновено вързани в косата. 

Предлагаме ви няколко кинематографични идеи за летен стил през гардероба на Грейс Кели:

Вържете си розов сатенен шал около шията, който да ви предпазва от летния бриз. Комбинирайте го с кабриолет. 

Кадър от филма на Алфред Хичкок "Да хванеш крадец" (1955)

Заради по-оскъдния брой дрехи, често хората на плажа не смятат, че трябва да имат някакъв стил или да мислят за комбинацията от аксесоари. Грейс обаче ни напомня, че и на плажа можеш да осъществиш зашеметяващи модни прояви. 

Embed from Getty Images

Естествени материи и цветя

Embed from Getty Images

Бяло и черно в банските костюми

Embed from Getty Images

Класически стил през лятото? Защо не?

Embed from Getty Images