На днешния ден, преди точно 61 години, в град Гери, щата Индиана, се ражда момче, което е предопределено да бъде различно. Едва ли тогава семейство Джексън е считало, че ще дойде момент, в който седмото им поред дете (от общо 9) не просто ще спечели любовта на целия свят, но и ще го промени завинаги с музиката си...

Необикновеността на Майкъл обаче проличава още в ранна възраст и всеки, докоснал се до таланта му, е бил наясно, че синът на Джо и Катлин Джексън ще постигне велики неща.

Сега, 10 години след смъртта му, знаем, че това е самата истина и продължаваме да откриваме доказателства за величието на Краля на попа навсякъде. И макар да не е сред нас, следата, която Майкъл остави след себе си, е толкова дълбока, че е напълно неподвластна на всички закони. Дори времето не е в състояние да заличи неговото влияние, което ще остане завинаги.

Явлението Джексън инспирира безброй хора, които и досега пазят специално място в сърцата си за него и с любов зачитат днешната дата. По случай рождения му ден, решихме да споделим с вас някой от най-добрите изпълнения, вдъхновени от него.

През 2018 г. в музикалното риалити "Гласът на Румъния" се яви Богдан Йоан, който смая журито на предаването с гласа си. Блендата му определено се доближава страшно много до тази на Майкъл. Ако човек затвори очи, особено в началото, все едно чува Краля.

В следващото видео са събрани най-добрите изпълнения на песни на Майкъл в предаването "The Voice" от всички краища на света, които са пречупени през призмата на изпълнителите. 

Феновете на Джексън са от всички възрасти и децата в този клип го доказват. Те умело пресъздават музикалното видео на песента "Bad", добавяйки сериозна доза очарование към него.

Още един малък почитател на легендарния изпълнител, който страшно много се доближава до феноменалните движения на оригинала.

Джефри Перез е професионален имитатор на Майкъл Джексън, но безспорно гласовите му данни оставят всички безмълвни. Когато запее, човек има чувството, че го прави Кралят.

Още едно изпълнение на Перез... "Somebody's Watching Mе" звучи по улиците на Ню Йорк

Творчеството на Майкъл е толкова магическо, че звучи прекрасно дори и изсвирено само на пиано. Разбира се, професионалните пръсти на Питър Бенс помагат на вълшебството да се превърне в реалност.

Акапелните групи също са повлияни от изпълнителя.

Наред с всички останали и колегите на Джексън обожават песните му, като някои от тях дори ги изпълняват на собствените си концерти. Селин Дион никога не е крила любовта си към Краля, а сингъла, който тя най-много харесва, е "Man In The Mirror". 

Бруно Марс признава, че винаги се е възхищавал на Майкъл, а предаването "SNL" дори го покани да направи няколко имитации на част от вечните му хитове.

Успешният сериал "Glee" ("Клуб веселие") също неведнъж отдаде почит на емблематичния изпълнител, правейки кавър версии на песните му.

Факт, че никой никога няма да спре да обича Майкъл. Точно както се пее в следващата негова песен, изпълнена на Лия Мишел и покойния вече Кори Монтейт.