На 19 май Меган Маркъл ще се присъедини към скромна група от свои сънароднички, които са придобили благородническа титла след брака си. Тя ще стане херцогиня.

Уолис Симпсън е дама от висшето общество с два развода зад гърба си, а нейната афера с крал Едуард VIII предизвиква голяма криза в британската монархия през 30-те. Тя така го омайва, че за да се ожени за нея, Едуард се отказва от титлата "крал" и заживява в изгнание. Изгнание, но не къде да е, а на Бахамите, в Ню Йорк, в Париж, пишат от "Асошиейтед прес".

Вижте още американски принцеси тук >>

По-късно се говори, че Уолис била властна, дори груба със съпруга си. Когато претърпява хистеректомия, Едуард ѝ носи хайвер от белуга в болницата, но тя го прогонва с викове. Деликатесът бил прекалено солен. Въпреки скандалното минало на Беси, на погребението ѝ през 1986 присъстват кралица Елизабет II, Кралицата майка и принц Чарлз.

БТА/AP

Лий Радзивил живее в сянката на по-голямата си сестра Джаки Кенеди, въпреки че някои я смятат за по-хубава и жизнена. Вторият ѝ брак е с полския принц Станислав, който пък преди това е бил женен два пъти. Тя му ражда две деца и носи титлата "принцеса" до развода им, който идва след 15 години съвместно съжителство. Лий е сменяла няколко професии. Тя се пробва като актриса, интериорен дизайнер и пиар.

Лий Радзивил

Getty Images

Грейс Кели е много популярна в Холивуд и преди сватбата си, а след това влиза в яркия образ на принцеса на Монако. Говори се, че тя пристига в двореца с много роднини, пудел и над 80 куфара! За съжаление нейната история завършва по трагичен начин. Тя загива в катастрофа.

Друга звезда, която по-късно става принцеса, е Рита Хейуърт. Тя е екранна кралица от 40-те и се жени два пъти преди да срещне принца Али Хан. Двамата се женят в Кан. Бракът им обаче се разпада, след като Али е забелязан да танцува с актрисата Джоан Фонтейн, в нощния клуб, където той и Рита се запознават. Хейуърт подава документи за развод. Тя печели невероятно трудната битка за това дъщеря ѝ Ясмин да израсне като християнка. Али ѝ предлага $1 милион, за да отгледа детето с мюсюлманската вяра. Рита обаче отказва и печели делото.

Рита Хейуърт и Али Хан

Getty Images