Фестивалът "Варна мега рок" ще се проведе в морската столица на 18 и 19 август. Хедлайнери са кралете на симфоничния метъл Nightwish, а другата мегазвезда е Глен Хюз - бивш вокалист на Deep Purple и Black Sabbath, който ще свири с Б.Т.Р. и ще изпълнява само песни на "пурпурните". Първата вечер ще бъде "украсена" от американската пауър и прогресив метал банда Камелот, а втората - от виолончелистите Апокалиптика. На феста ще видим и българските групи Кикимора, Конкурент, Кросфайър и Бендида.

Остават малко еднодневни билети по 60 лв., които ще се продават на тази цена до 11 юни.  Двудневните билети струват 90 лв. до 18 юли, а след това ще бъдат по 120 лв.

"За първа година сме организатори на този фест на рока във Варна и се стараем да създадем нещо, което ще остане живо през годините. Затова ще обгрижим феновете с максимално внимание. Nightwish и Глен Хюз са сред най-големите имена в рок музиката. В същото време стиловете са различни и това ще даде възможност да задоволим всички вкусове. И тъй като се очертават два доста различни стила в двата дни - пуснахме еднодневни билети. Готвим и доста изненади за феновете. Вече дадохме възможност да бъде спечелен един мотор от известна марка, но това е само началото", разкри организаторът Цонко Цонев.

Междувременно, в специално обръщение към феновете от България вокалистката на Nightwish Флоор Янсен и мултиинструменталистът Трой Донъкли намесиха имената на Брад Пит и Анджелина Джоли с твърдението, че ще присъстват на мегафестивала край морето. Каква е уловката?